Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Vogel’s RingO Wall Pack voor de iPad 2 en iPad 3

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2012, 14:33 CategorieAccessoire reviews

Het is de laatste maanden vooral druk geweest met allerlei reviews van Android tablets maar natuurlijk hebben we ook nog wat accessoires hier liggen die een review verdienen. Vandaag ben ik eindelijk aan het Vogel’s RingO Wall Pack systeem voor de iPad 2 en iPad 3 toegekomen.

Video

Het RingO systeem van Vogel’s is een modulair systeem waar een plastic backprotector (BaseCover) gecombineerd kan worden met allerlei bevestigingsmogelijkheden. Het systeem is geschikt voor zowel de iPad 2 als de nieuwe iPad (3).

De plastic achterkant lijkt op back protectors die je uit eerdere reviews kennen maar heeft een belangrijke modificatie. Er is namelijk een rond slot aan de achterkant waar andere onderdelen van het Ringo systeem in kunnen klikken. Door deze ring is de plastic achterkant wel een heel stuk dikker dan ‘normale’ back protectors. Je verdriedubbeld zo’n beetje het formaat van je iPad. De iPad klikt makkelijk in de BaseCover en natuurlijk zijn alle belangrijke knoppen en onderdelen van je iPad keurig vrijgehouden. Ook is de linker zijkant opengehouden zodat deze cover te combineren valt met bijvoorbeeld Apple’s Smart Cover.

Er zijn verschillende bevestigingsmogelijkheden die verkocht worden door Vogel’s:

  • Wall Mount: Dit is een kleine dop die aan de muur geschroefd kan worden (plug en schroef meegeleverd). Doordat de dop rond is kan de iPad draaien en dus zowel in portrait als landscape gebruikt worden.
  • Car Mount: Dit is een bevestiging voor in de auto. Een hard stuk plastic kan tussen de spijlen van een hoofdsteun geschroefd worden en natuurlijk is er dan weer zo’n ronde RingO beschikbaar om aan de achterkant van de iPad geklikt te worden. Handig voor kinderen die achterin een film willen kijken.
  • Flex Mount: Dit is denk ik de meest interessante optie die je kan kiezen. Een sjeik uitziende arm die in verschillende delen uit- en in elkaar getrokken kan worden. Het ronde deel zit dan ook nog op een scharnierpunt zodat er heel flexibel een fijne positie voor de iPad gevonden kan worden.
  • Table stand: Dit is een hele simpele toevoeging waarmee je de iPad op tafel kunt zetten. Je klikt de stand in de cover en je iPad kan in een hoek geplaatst worden.

Ik had alleen de Wall Mount tot mijn beschikking voor deze review en hoewel het er allemaal vrij strak uitziet en er gebruikt is gemaakt van mooi luxe materialen maakte ik me vooral zorgen om het klik-systeem. Ik geloof zo dat het allemaal heel stevig en goed werkt, maar het vastklikken laat redelijk wat ruimte over voor ‘human-error’. Vooral het klikje dat je hoort bij het vastzetten is misleidend, je hebt namelijk 2 klikjes nodig om beide voetjes mooi vast te laten klikken (tenzij je 100% recht met evenredige druk probeert vast te klikken). Waar ik misschien zelf wel genoeg vertrouwen kan opwekken om dit product te gebruiken zou ik nooit een familielid of collega vertrouwen mijn dure tablet 1.xx meter boven de tafel/grond te laten hangen. De Wall Mount is stevig en eenvoudig te bevestigen aan de muur met de meegeleverde plug en schroef.

Dit starterspakket met de BaseCover en een Wall Mount kost zo’n 40 euro op het internet en is daarmee dus niet echt heel goedkoop. De accessoires waarmee je andere bevestigingsmogelijkheden krijgt zijn ook hartstikke duur. Maar je krijgt daar wel een prima passend systeem gemaakt van mooie materialen voor. De RingO met Wall Mount is een leuk startpunt maar is naar mijn idee alleen echt handig wanneer je een Car Mount of Flex Mount aanschaft. Als je de tablet vlak tegen de muur wilt hebben is de Wall Mount voldoende, maar de mogelijkheden zijn dan beperkt. Daarbij is de kans op humar error met puur en alleen de wall mount naar mijn idee erg groot.

Win een Vogel’s RingO Wall Pack

Wil jij kans maken op het in de review gebruikte Ringo Wall Pack voor je iPad 2 of iPad 3? Volg ons dan op Twitter en RT onderstaand bericht.Onder alle RT’ers die ons volgen wordt het RingO Wall Pack eind deze week verloot. (actie is geëindigd)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.