Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 10.1 close-up: Gaming

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2012, 12:50 CategorieAndroid

Eerder heb ik al gekeken naar onder meer de hardware, de software en de productiviteit van de Samsung Galaxy Note 10.1. Als laatste close-up kijk ik nog even kort naar gaming prestaties en mogelijkheden op deze tablet. Want een redelijk tot groot deel van het plezier van een tablet halen we natuurlijk uit de ontspanning die het apparaat biedt.

Video

Zoals je van een moderne Android tablet mag verwachten kun je zo’n beetje alle ‘simpele’ spelletjes prima spelen op de Galaxy Note 10.1. Ik heb geen enkel probleem ondervonden met de reactiesnelheden of gevoeligheid van het scherm, een prima succes dus voor spelletjes als Temple Run en Angry Birds.

Hoewel er een snelle quad-core processor in de Galaxy Note 10.1 zit is het (helaas) geen Tegra 3 processor. Dit is jammer omdat veel van de tablets in het midden en hoog segment met deze processor geleverd worden en er speciaal voor deze processor een hoop spelletjes zijn ontwikkeld en geoptimaliseerd (er is zelfs een aparte app store voor). Gelukkig kan een flink deel van de spelletjes wel gespeeld worden op de Galaxy Note 10.1 maar zul je het zonder de extra schaduwen en/of watereffecten moeten doen. Helaas zijn er ook spelletjes (ik weet in ieder geval van Auralux) die helemaal niet te spelen zijn op deze tablet met Exynos processor, en dat is natuurlijk wel jammer. Maar voor de spelletjes die wel te spelen zijn en die dus grafisch iets minder intensief zijn kan ik een belangrijke observatie verklappen; ze worden er echt niet minder leuk door.

Geen speciaal powerhouse op het gebied van gaming dus, maar genoeg mogelijkheden om uren vermaakt te worden door vliegende vogels (varkens!?), rennende mannetjes, waterscooters en enge zombies.

Samsung Galaxy Note 10.1 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Samsung Galaxy Note 10.1. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden.

Samsung Galaxy Note 10.1 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.