Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 10.1 close-up: Hardware en Design

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2012, 13:26 CategorieAndroid

Na een paar drukke weken met veel Apple nieuws is het weer tijd om te kijken naar een Android tablet te kijken. Ik heb op dit moment de Samsung Galaxy Note 10.1 ter review liggen en in dit artikel kijk ik naar de hardware en het design van deze tablet. De Galaxy Note 10.1 beschikt onder meer over een 10.1 inch display, een quad-core processor en 2GB en twee camera’s.

Video

Zoals ik in de video al zeg zit deze tablet echt hutjemutje boordevol met allerlei interessante hardware. Helaas is het niet allemaal van de allerbest of hoogste kwaliteit. Het 10.1 inch Super PLS scherm heeft prima kijkhoeken en goede kijkweergave maar met een resolutie van 1280 bij 800 pixels doet het niet mee met de beste tablets op de markt. Zowel Apple, Acer als Asus hebben tablets met veel mooiere schermen op de markt. Maar daar staat natuurlijk wel tegenover dat in dit scherm een digitizer is verwerkt die knap samenwerkt met de S-Pen stylus.

Voor de rest lijkt Samsung wel de dans te leiden want deze snelle (snelste?) 1.4GHz quad-core Exynos processor is in de Note 10.1 gecombineerd met maar liefst 2GB werkgeheugen. Qua poorten is er plek voor een sim-kaart (grootste smartphone, ever) en een MicroSD kaart reader voor het uitbreiden van het geheugen. Ook is er een infrarood zender in de behuizing verwerkt zodat je deze tablet kan gebruiken als mega-afstandsbediening, en stereo speakers, een microfoon en twee knappe camera’s maken het een enorm compleet pakket. En dit pakket wordt dan ook nog eens uitgebreid met een stylus. De S-Pen is drukgevoelig en werkt in combinatie met de digitizer die op/in het scherm verwerkt zit als drukgevoelige pen.

Samsung Galaxy Note 10.1 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Samsung Galaxy Note 10.1. In komende close-ups zal ik de hardware in actie laten zien. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden.

 • Hardware en Design (huidig)
 • Android versie en skin
 • Gaming
 • Productiviteit
 • (Streaming) Media
 • Browse-ervaring

Samsung Galaxy Note 10.1 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1. • Delen:

Reacties

 1. Woout
  15 september, 2012 om 15:39

  Zeer mooi die rollende camera positie in het begin van het filmpje!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.