Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony kondigt slanke externe batterijen aan voor tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2012, 11:07 CategorieAccessoires

Tablets en smartphones zijn natuurlijk apparaten die voor mobiel gebruik bedoeld zijn, maar de batterijduur van deze apparaten kan zeker bij intensief gebruik nogal eens tegenvallen. Om ook onderweg lang vooruit te kunnen heeft Sony een serie nieuwe externe batterijen ontwikkeld. Deze batterijen zijn door het slanke en lichte design ideaal voor mobiele apparaten.

De externe batterijen komen in een 3500 mAh en een 7000 mAh variant en hebben een formaat van respectievelijk een smartphone en een tablet. Hierdoor moeten ze ook eenvoudig met je mobiele apparaat te vervoeren zijn. Voor diegenen die nog iets kleiners willen komt Sony met een 2000 mAh variant. Met de 2000 mAh variant zou je een smartphone ongeveer één keer kunnen opladen. De 3500 mAh variant zou een tablet bijna volledig kunnen opladen.

Sony geeft aan dat de 3500 mAh variant zo’n 500 keer gebruikt kan worden en in 130 minuten een smartphone volledig kan opladen. Het opladen van de batterijen zelf moet in 8 uur kunnen wanneer aangesloten via USB en in 4 uur wanneer aangesloten op het stopcontact.

De externe batterijen worden vanaf half oktober op de Japanse markt verwacht en hebben prijzen variërend van (omgerekend) 25 euro tot 80 euro. Sony geeft aan dat de batterijen ook in andere landen gelanceerd zullen worden, maar wanneer exact en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.