Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Tablet S review round-up

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2012, 12:41 CategorieAndroid

Sony heeft eind augustus tijdens IFA 2012 de opvolger van de in 2011 gelanceerde Tablet S onthuld. De nieuwe variant heeft de naam Xperia Tablet S meegekregen en beschikt over een aantal belangrijke verbeteringen. Zo heeft Sony het design lichter en slanker gemaakt, is de processor een stuk krachtiger en heeft Sony een aantal interessante software functies toegevoegd.

Xperia Tablet S – specificaties

De Sony Xperia Tablet S lijkt qua uiterlijk veel op zijn voorganger. Zo beschikt de tablet nog steeds over het opgevouwen magazine design en een 9.4 inch display. Wel heeft Sony de behuizing een paar millimeter dunner gemaakt en is de tablet een stuk lichter. Verder beschikt de Xperia Tablet S over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader, twee camera’s en Bluetooth. Wat betreft de software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich met een aantal toevoegingen van Sony zelf, waaronder een infrarood zender met afstandsbediening app en de mogelijkheid verschillende gebruikersaccounts aan te maken.

Meer informatie, alle specificaties en de laagste prijzen vind je op de productpagina van de Sony Xperia Tablet S.

Xperia Tablet S – reviews

De eerste internationale reviews van de Xperia Tablet S zijn deze week gepubliceerd en dus is het tijd om een overzicht te maken van de belangrijkste conclusies, pluspunten en minpunten. Binnenkort krijgen we de tablet zelf ook voor een review.

Engadget

Engadget is niet al te positief over de Tablet S. De website geeft aan dat het design wel degelijk verbeterd is ten opzichte van vorig jaar en dat de vormfactor voor nu redelijk ok is, maar het probleem zit hem in de gebruikservaring. De tablet weet niet te overtuigen wat betreft een stabiel en snel besturingssysteem. Wel zijn de toevoegingen als Guest Mode en de Remote app waardevol. Een belangrijk minpunt is dat de tablet een onstabiele Wifi verbinding heeft, als er al verbinding wordt gemaakt. Bij dit laatste moet wel gezegd worden dat Sony reeds een update heeft uitgerold om dit te verbeteren. Een opvallend minpunt van het display is dat hier een laag overheen zit die het bedienen middels te vingers comfortabeler zou moeten maken, maar deze laag zorgt er juist voor dat je eerder mist door het gladden oppervlak. Engadget geeft dan ook aan dat er in dit prijssegment interessantere tablets zijn.

Gizmodo

Helaas is ook Gizmodo niet bijzonder positief over de Xperia Tablet S en voornamelijk om dezelfde redenen. De website geeft aan dat de hardware redelijk in orde is, maar dat de software nog ver achterblijft. Het is simpelweg niet stabiel en snel genoeg. Ook Gizmodo stipt het matige Wifi signaal aan als belangrijk minpunt. Als belangrijke pluspunten worden de batterijduur en de Guest Mode (gebruikersaccounts) optie genoemd. Als advies geeft de website dat Sony Android wat meer met rust moet laten, iets wat de gebruikservaring ten goede kan komen.

LaptopMag

LaptopMag is een stuk positiever over de Xperia Tablet S en noemt voornamelijk de batterijduur, het design en de toegevoegde software functies als pluspunten. Ook de applicaties die Sony zelf mee levert (Sony Entertainment Network) hebben een toegevoegde waarde. De prestaties binnen de interface (Android) worden hier negatief omschreven, al is er soms sprake van wat haperingen of vertragingen. Minpunten zijn de matige kwaliteit van de camera, de lagere schermresolutie in vergelijking met de concurrentie en de hoge prijs van de accessoires. LaptopMag vindt de Xperia Tablet S dan ook zeker een verbetering ten opzichte van het voorgaande model. Toch vindt de website bijvoorbeeld de Galaxy Tab 2 (10.1) een betere optie door de betere speakers, de betere Remote app en de langere batterijduur. Wel is de Tablet S een van de meest aantrekkelijke en functionele Android tablets op de markt.

The Verge

The Verge is wellicht het meest positief van allemaal.De reviewer noemt het zelfs een van zijn favoriete Android tablets tot nu toe. Eigenlijk is men positief over elk element van de tablet, met name de software toevoegingen die Sony zelf gedaan heeft. Men is zeer te spreken over de aanpassingen die Sony aan de interface gedaan heeft en er wordt ook niet gesproken over negatieve punten in de prestaties of gebruikservaring. Vooral het spelen van games geeft een indrukwekkende ervaring. Ook het display wordt geprezen om het hoge contrast en de diepe zwartwaarden. De prijs van 399 euro is heel wat hoger dan die van de Nexus 7 maar hiervoor krijg je wel een 9.4 inch display en een hele handige Remote applicatie om je TV te bedienen. Heb je die remote app niet nodig dan raadt The Verge toch de Nexus 7 aan.

PCMag

Waar de batterijduur bij drie van bovenstaande reviews geprezen werd valt het volgens PCMag nogal tegen. Ook heeft de website kritiek op de Wifi verbinding die soms wegvalt. De oplossing voor het niet kunnen verbinden middels Wifi lag soms zelf in het resetten van de tablet. Wel is men redelijk te spreken over de prestaties van de xperia Tablet is, welke op hetzelfde niveau als onder meer de ASUS Transformer Pad 300 liggen. Wederom worden de software toevoegingen van Sony als positief ervaren, voornamelijk de Remote applicatie. De Xperia Tablet S is volgens PCMag vooral een entertainment tablet die in menig huiskamer niet zou misstaan. Wil je de beste of de snelste tablet dan zijn er betere opties mogelijk.

Update: Het is inmiddels bevestigd dat de update het Wifi probleem heeft opgelost.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Tablet S is reeds een kleine twee weken in Nederland te koop en heeft een adviesprijs van 399 euro meegekregen. Hiervoor krijg je 16GB aan opslaggeheugen. Wil je ook 3G dan betaal je minimaal 529 euro. Wil je meer opslaggeheugen dan betaal je 599 euro voor de 64GB variant. • Delen:

Reacties

 1. verstappen
  16 oktober, 2012 om 13:00

  Na update is de wifi goed
  De updates krijg je op de tablet binnen wat erg fijn is
  Je hoeft deze dus niet aan de computer te hangen
  Verder hoor ik ook niets van de cardreader
  Terwijl deze erg handig is
  En ook de inkijk hoek is erg fijn
  Onze ervaringen is dan ook dat de sony de voorkeur
  Heeft en dat de samsung tab niet of nauwelijks gebruikt
  Word

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.