Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Texas Instruments blijft toch actief in markt voor mobiele processors

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2012, 12:38 CategorieHardware

Eerder deze week verschenen er berichten dat Texas Instruments zou gaan stoppen met het produceren van chips voor mobiele apparaten als tablets en smartphones. Aan de productie van de nieuwe OMAP 5 chipsets zou hiermee ook een einde komen. Toch lijken de uitspraken van de chipfabrikant wat verdraaid want nu zegt het bedrijf toch niet helemaal te stoppen.

Texas Instruments laat vandaag tegenover GSMarena weten dat het bedrijf een speler wil blijven in de markt voor mobiele processors. Wel wordt er uitgebreid naar andere markten, waaronder automotive, robotica en zakelijke toepassingen. Dit is puur om de basis en de toekomst van het bedrijf veilig te stellen door de grote concurrentie in de mobiele markt. In deze markt kiezen steeds meer fabrikanten voor eigen processoren en wordt het marktaandeel van grootheden als Nvidia en Qualcomm alleen maar groter.

De productie van de nieuwe OMAP 5 chipset zal dan ook niet gestopt worden. Texas Instruments verwacht begin 2013 de eerste mobiele producten met deze snellere Cortex A15 processor te kunnen uitrusten. Op dit moment maken tablets van onder meer Amazon, Archos en Lenovo gebruik van een vierde generatie OMAP processor. Mocht het marktaandeel blijven afnemen in de komende maanden en jaren heeft het bedrijf in ieder geval markten om op terug te vallen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.