Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Texas Instruments stopt met mobiele chips voor smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2012, 12:18 CategorieHardware

Een van de bekende chipfabrikanten in de tablet- en smartphonemarkt is het Amerikaanse Texas Instruments. Het bedrijf heeft onder meer tablets van Archos, Lenovo en Toshiba voorzien van een OMAP processor. Ondanks de goede positie in deze markten heeft de chipfabrikant tijdens een investeerders bijeenkomst bekendgemaakt een andere richting op te gaan.

De concurrentie in de markt voor mobiele processors wordt steeds groter, zeker aangezien fabrikanten vaker kiezen voor eigen oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de eigen chips van Samsung en Apple. Om deze redenen zal Texas Instruments langzaam aan uit de markt voor mobiele producten stappen en zich gaan focussen op onder meer de automotive markt, industriële toepassingen, robotica en zakelijke toepassingen. Het bedrijf hoopt hiermee voornamelijk stabieler te worden en meer winst te kunnen maken.

De huidige smartphones en tablets die voorzien zijn van een Texas Instruments OMAP processor kunnen ondersteuning blijven verwachten, maar het bedrijf zal niet meewerken aan de ontwikkeling van toekomstige smartphones en tablets. Onlangs demonstreerde het bedrijf nog hoe soepel en snel Windows RT op een OMAP 4470 processor kan draaien. Of er nog Windows RT tablets met deze processor zullen verschijnen is niet duidelijk.

Bron: Android Police

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.