Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter app voor Android en de iPad compleet vernieuwd

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2012, 14:57 CategorieApplicaties

Twitter heeft vandaag de applicatie voor de iPad en Android tablets in een compleet nieuw jasje gestoken. Versie 5.0 bevat een vernieuwde interface die nu qua design een stuk dichter bij de vernieuwde website ligt en moet een stuk sneller zijn. Naast design vernieuwingen heeft Twitter ook aanpassingen doorgevoerd die het gebruik van diensten van derden wederom beperken, in lijn met de nieuwe strategie.

Het algehele uiterlijk heeft de bekende lichtblauwe kleur van de nieuwe Twitter website meegekregen. Via de profiel pagina kun je voortaan een eigen profiel foto en/of pagina-foto uploaden. De Twitter streams zijn in de nieuwe applicatie onderverdeeld in Startpagina, Verbind, Ontdek en Ik. Volgens Twitter komen tweets nu pas echt tot leven. Foto’s, video’s en samenvattingen van websites kunnen vanaf nu meteen in de tijdlijn bekeken worden. Een extra tap zorgt ervoor dat de media fullscreen geopend wordt. Bovendien is het mogelijk om alle foto’s van een gebruiker in één overzicht te zien in een galerij.

De Verbind tab is uitgebreider door het overzichtelijk weergeven van vermeldingen en mededelingen over retweets en volgers. Ook de Ontdek tab is compleet vernieuwd en biedt informatie over interessante onderwerpen, recente activiteiten van mensen die met jou verbonden zijn en suggesties met mensen om te volgen.

Het uploaden van foto’s is niet meer mogelijk middels diensten van derden. Je kunt vanaf heden alleen de Twitter dienst gebruiken. Een tijdje terug heeft Twitter deze strategie al in gang gezet. Het sociale netwerk wil meer controle krijgen over het netwerk en mensen alles via Twitter zelf laten doen in plaats van andere diensten.

De Twitter app voor de iPad is gratis te download in de App Store, terwijl de Android app in de Play Store te vinden is.

Bron: Twitter

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.