Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

UPC komt deze maand met live TV kijken voor de iPad en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2012, 12:23 CategorieApplicaties

Waar andere digitale TV providers al maanden geleden applicaties gelanceerd hebben voor het live TV kijken op een tablet of smartphone heeft UPC, een van de grotere aanbieders, lang op zich laten wachten. UPC wilde deze functie pas beschikbaar maken na de lancering van de nieuwe en interactieve Horizon mediabox. Vandaag is deze mediabox eindelijk beschikbaar.

Horizon mediabox

Er wordt al maanden gesproken over de nieuwe Horizon mediabox en vanaf vandaag kan het apparaat in combinatie met een alles-in-één abonnement bij UPC besteld worden. De mediabox is een apparaat dat het middelpunt van het thuisnetwerk moet worden. Zo kun je eenvoudig bestanden delen binnen je thuisnetwerk, kun je content streamen naar de mediabox, kun je live TV en video on demand content kijken op een smartpone of tablet, kun je applicaties downloaden via het Smart TV platform van de mediabox en kun je een smartphone of tablet als afstandsbediening gebruiken. Daarnaast beschikt de mediabox over maar liefst zes tuners waarmee maximaal vier programma’s tegelijkertijd opgenomen kunnen worden.

Het is nog niet helemaal duidelijk maar het lijkt erop dat UPC zich wat betreft live TV en video on demand content kijken op mobiele apparaten voorlopig alleen focust op de iPad en de iPhone. Op de website van UPC, zowel in tekst als in de promotievideo, worden namelijk alleen de iPhone en de iPad genoemd. De applicatie waarmee live TV gekeken kan worden moet deze maand nog in de App Store verschijnen. De ‘Horizon Remote applicatie’ (afstandsbediening) voor de iPad en iPhone zal ook binnenkort in de App Store verschijnen.

Update: UPC laat inmiddels weten dat er wel gewerkt wordt aan een ‘Horizon TV’ en ‘Horizon Remote’ applicatie voor Android. Waarschijnlijk verschijnen deze apps begin volgend jaar.

Bestaande klanten

Het live TV kijken op je iPhone en iPad is overigens niet alleen voor klanten die een Horizon mediabox hebben. Ook klanten met een normale decoder kunnen we ‘Horizon TV’ app gebruiken om toegang te krijgen tot ongeveer tachtig TV kanalen. Wanneer je als UPC klant inlogt bij Mijn UPC wordt aangegeven welke zenders via een tablet of smartphone te bekijken zijn, afhankelijk van welk abonnement je momenteel hebt.

Horizon abonnementen

UPC komt met twee Horizon abonnementen die nieuwe klanten af kunnen sluiten en waar bestaande klanten naar over kunnen stappen. Het Alles-in-één Horizon pakket met 60Mb internet kost de eerste zes maanden 39,50 euro per maand, daarna 54,95 euro. Het Alles-in-één Horizon pakket met 120Mb internet kost de eerste zes maanden 47,50 euro per maand, daarna 62,95 euro. Deze prijzen gelden alleen voor de komende drie weken.

Alle informatie over de abonnementen vind je op de website van UPC.

Meer informatie

Meer informatie over de UPC Horizon mediabox vind je op onze zusterwebsite Homecinema Magazine.

Review Live TV kijken op je tablet

Onlangs hebben we een uitgebreide review gemaakt van de beschikbare Live TV kijken applicaties, waaronder die van KPN, Ziggo en Vodafone.

 • Delen:

Reacties

 1. Chris
  07 september, 2012 om 12:29

  Mooi, wacht hier al langer op.

 2. Piet
  08 september, 2012 om 13:56

  Waarom eerst een app voor IOS en pas later voor Android???
  Gemiste kans!

  • bert
   15 november, 2012 om 12:58

   Hier zit ik ook op te wachte

 3. J. de Vos
  09 september, 2012 om 20:02

  Kunt u mij mailen wanneer ik via mijn Apple iPad 3!live tv kan kijken ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.