Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Android app Google Maps brengt synchronisatie

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2012, 10:08 CategorieAndroid

Sinds woensdag kan iedereen met een iPad, iPhone of iPod updaten naar het nieuwe iOS 6 besturingssysteem. Een van de veranderingen is dat Apple de Google Maps applicatie heeft vervangen voor haar eigen Maps app. Het bedrijf gaat hiermee de concurrentie aan met Google. De zoekgigant bracht gisteren niet geheel onverwachts een update voor de Google Maps app voor Android uit.

De nieuwe Google Maps applicaties brengt een aantal belangrijke verbeteringen met zich mee. Zo is er nu synchronisatie tussen de maps gegevens op verschillende apparaten mogelijk. Wanneer je op je desktop PC een locatie opzoekt kun je deze locatie ook snel op je smartphone terugvinden via ‘mijn plaatsen’. Reeds aangemaakte routebeschrijvingen kunnen ook snel op andere apparaten opgehaald worden. Hiervoor moet je alleen ingelogd zijn met je Google account.Daarnaast heeft Google het inzoomen of uitzoomen met één hand vereenvoudigd. Hierdoor het het eenvoudiger te zoomen terwijl je fietst, loopt of rijdt.

Kritiek op Apple

De Maps applicatie van Apple heeft de afgelopen dagen flink wat kritiek te verduren gekregen. Zo zou de detailweergave stukken minder zijn dan de Google Maps app, is de 3D weergave op veel plekken slecht opgebouwd waardoor de wereld nogal ‘ingestort’ lijkt en zijn veel openbaar vervoer routes en lijnen niet beschikbaar. Google zou volgens 9 to 5 Mac reeds een stand-alone applicatie voor iOS ontwikkeld hebben en deze bij Apple ingediend hebben ter goedkeuring. Mocht het waar zijn dan is het nog maar de vraag of Apple deze app goedkeuring zal verlenen. Het is immers de directe concurrent en het bedrijf wil Google zo veel mogelijk mijden op haar iOS producten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.