Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking: Samsung ATIV Tab vs Microsoft Surface vs ASUS Vivo Tab RT

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2012, 14:30 CategorieBesturingssystemen

Samsung en ASUS hebben tijdens IFA 2012 een aantal interessante Windows 8 producten getoond, waaronder tablets. Toch zijn er twee modellen die we wat extra aandacht willen geven aangezien ze goedkoper zijn dan de meeste andere Windows 8 producten, voornamelijk gericht zijn op consumenten en draaien op de ‘uitgeklede’ versie van het Windows 8 besturingssysteem.

We hebben het natuurlijk over de Samsung ATIV Tab en de ASUS Vivo Tab RT. Zowel Samsung als ASUS heeft tablets en hybride tablets met de volledige versie van Windows 8 gelanceerd maar we focussen ons in dit artikel op het voor ARM processors geoptimaliseerde Windows RT. Deze versie van Windows 8 kent onder meer geen mogelijkheid om .exe bestanden te draaien in de desktop interface maar wordt wel standaard met Office 2013 geleverd. Meer informatie over alle verschillen vind je in het artikel ‘Wat is het verschil tussen Windows RT en Windows 8?’.

Dat Windows RT tablets voornamelijk interessant zijn voor consumenten heeft meerdere redenen. Tablets met een ARM processor (en dus Windows RT) hebben een langere batterijduur, kunnen goedkoper gemaakt worden, hebben geen koeling nodig en zijn lichter en dunner. Kortom, ideaal voor consumenten.

Er zijn nog maar weinig Windows RT tablets officieel aangekondigd. De tablets waarvan we nu nagenoeg alle specificaties weten en die ook eind oktober op de markt zullen verschijnen zijn de Microsoft Surface voor Windows RT tablet, de Samsung ATIV Tab en de ASUS Vivo Tab RT. In onderstaande tabel vind je de drie tablets naast elkaar gezet met de belangrijkste specificaties.

Samsung ATIV Tab vs ASUS Vio Tab RT vs Microsoft Surface

  ATIV Tab ASUS Vivo Tab Microsoft Surface
OS Windows RT Windows RT Windows RT
Display grootte 10.1 inch 10.1 inch 10.6 inch
Display techniek LCD Super IPS + LCD ClearType HD LCD
Resolutie 1.366 x 768 1.366 x 768 1.366 x 768
Processor Qualcomm Snapdragon Quad-core Nvidia Tegra 3 Quad-core Nvidia Tegra 3
Kloksnelheid 1.5GHz 1.5GHz 1.3GHz
RAM 2GB 2GB 4GB
Opslaggeheugen 32GB – 64GB 32GB 32GB/64GB
Webcam 2.0 megapixel 2.0 megapixel Ja, nnb
Camera 5.0 megapixel 8.0 megapixel Ja, nnb
SD Card reader Ja Ja Ja
Bluetooth Ja, 4.0 Ja, 4.0 Ja, 4.0
USB Ja, 2.0 Nee Ja, 2.0
HDMI Ja Ja Ja
3G Nee Nee Nee
GPS Ja Ja Ja
Keyboard dock Nee Ja Nee, keyboard cover
Profiel 9.0 mm 8.3 mm 9.3 mm
Gewicht 570 gram 520 gram 676 gram
Prijs 699 euro 799 euro nnb
Meer informatie Productpagina Productpagina Productpagina

Verschillen

Zoals je ziet zijn de verschillen niet al te groot. De ASUS Vivo Tab RT beschikt over een keyboard dock, terwijl de Microsoft Surface tablet een optionele keyboard cover krijgt en de Samsung ATIV Tab het zonder keyboard moet doen. Ook is de Surface tablet iets groter dan de twee andere modellen, iets wat je dan ook terugziet in het gewicht en het profiel. De prijs van de Samsung ATIV Tab is reeds bevestigd, de prijs van de ASUS Vivo Tab RT is zeer waarschijnlijk en de prijs van de Microsoft Surface tablet is nog onduidelijk.

Zelf vergelijken

In onze tablet database vind je alle nieuwe tablets, zowel Android als Windows 8. Hier kun je zelf drie tablets selecteren om deze vervolgens wat betreft de belangrijkste specificaties naast elkaar te leggen.

Windows 8 tablets

Alle tablets die uitgerust zijn met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft vind je in ons Windows 8 tablet overzicht. Daarnaast kun je terecht in ons Windows 8 archief.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.