Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ViewSonic introduceert ViewPad 97i Pro tablet met Windows 7

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2012, 13:34 CategorieHardware

Het is de laatste maanden wat betreft nieuwe tablets nogal stil rondom ViewSonic. Het bedrijf schrapte onlangs nog een viertal tablets omdat de concurrentie in het betreffende prijssegment te groot was, maar bracht geen nieuwe modellen. Toch geeft het bedrijf niet op want in de VS is de nieuwe ViewPad 97i Pro tablet opgedoken die draait op Windows 7.

De ViewPad 97i Pro is een 9.7 inch tablet die qua specificaties nogal doet denken aan een netbook. Het enige verschil is dat je geen fysiek keyboard meegeleverd krijgt. De tablet beschikt over onder meer een IPS display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1.5 GHz Intel Atom N2600 dual-core processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan SSD opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth, twee USB 2.0 poorten, een microSD card reader, een miniHDMI poort en een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde.

Wat betreft de software is de tablet uitgerust met Windows 7, een versie de niet of nauwelijks voor touch geoptimaliseerd is. Helaas is de kans klein dat de tablet voorzien wordt van een Windows 8 update. De resolutie is minder dan de 1.366 bij 768 pixels die Microsoft als minimaal heeft aangegeven. Windows 8 zou op apparaten die over een lagere resolutie beschikken niet optimaal werken.

Eerder deze maand lanceerde ViewSonic de ViewPad 97i Pro al in China en deze week werd het model in de VS gespot. Of de tablet ook naar Europa komst is niet bekend.

Bron: Liliputing

  • Delen:

Reacties

  1. kim
    12 maart, 2015 om 16:42

    Ik ben erg geinterseert over Windows 7 ik wil het ook wel

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.