Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 tablet van Nokia komt steeds dichterbij

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2012, 11:25 CategorieHardware

Nokia heeft gisteravond in New York een persconferentie gehouden waarmee een aantal nieuwe smartphones aangekondigd werden die draaien op het Windows Phone 8 besturingssysteem. Op zich een logische ontwikkeling gezien de nauwe samenwerking met Microsoft. Maar, waar blijft die eerste Windows 8 tablet van Nokia nou? Er gaan al maanden geruchten maar we hebben nog niks gezien.

Nokia tablet

Na de persconferentie sprak Nokia CEO Stephen Elop met Joanna Stern van ABC News en liet daarin (wederom) doorschemeren dat Nokia wel degelijk Windows 8 tablets, of in ieder geval tablets, in ontwikkeling heeft. Elop zegt helaas niet letterlijk dat er een tablet gelanceerd zal worden maar het bedrijf zou de markt voor tablet nauwlettend in de gaten houden. Als Nokia niet weer te laat wil zijn met een nieuwe ontwikkeling kan een Nokia tablet niet lang meer op zich laten wachten.

Tegenover ABC News zegt Elop;

We have not announced any tablets, but I think the opportunity is very clear. People today increasingly are looking for a common digital experience between their smartphone and tablet, with a PC, and with their gaming platform, and so there’s clearly an opportunity across there. This is something that we’re looking at very closely.

Windows 8 tablets

Zoals gezegd is dit (de komende maanden) het juiste moment voor Nokia om in de tabletmarkt te stappen. Windows 8 staat nog in de kinderschoenen en kan voor elke fabrikant een stukje van de taart bieden. Veel smartphone en computer fabrikanten hebben reeds Windows 8 producten aangekondigd. Zo presenteerde Samsung afgelopen week de ATIV Tab en ATIV Smart PC serie, toonde ASUS de nieuwe Vivo Tab serie en lanceerde Sony de VAIO Duo 11 slider tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.