Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ziggo komt vandaag met live TV kijken voor Android (update: niet dus)

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 10:25 CategorieAndroid

Bij bijna alle grotere TV providers is het momenteel mogelijk om live TV te kijken via je iPad. Helaas hebben de twee grootste aanbieders, UPC en Ziggo, deze mogelijkheid nog niet beschikbaar gesteld voor Android apparaten. UPC heeft aangegeven de Horizon TV applicatie begin volgend jaar uit te brengen, terwijl Ziggo vandaag de functie lijkt uit te rollen.

Update 20/09 12.20: Helaas. Ziggo laat ons weten dat het hier om een fout gaat. Verder wilde men niet ingaan op wanneer de functie wel verschijnt.

Ziggo TV voor Android

Begin deze maand werd al bekend dat Ziggo klanten met een Android toestel binnen vier weken een update van de Ziggo TV app konden verwachten om live TV kijken mogelijk te maken. Helaas heeft het bedrijf daarna niks meer van zich laten horen, behalve via een tweet van de webcare afdeling die gisteren de wereld in werd gestuurd. Hierin wordt gemeld dat de functie waarschijnlijk vandaag geïmplementeerd wordt en dat klanten van Ziggo met een Android toestel vanaf vandaag live TV kunnen kijken.

 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is, vanzelfsprekend, een tablet of smartphone en een snelle Wifi-verbinding. Ook moet je een Ziggo internet en Ziggo tv-abonnement  of een Alles-in-één pakket van Ziggo hebben.

De applicatie in de Google Play Store heeft nog geen update gekregen, maar dat zal dus niet lang meer op zich laten wachten. Zodra de update verschijnt melden we het meteen.

Ziggo TV voor de iPad

Ziggo klanten met een iPad of iPhone kunnen al langer via de Ziggo TV app live TV kijken. Vorige maand hebben we een uitgebreide vergelijking gemaakt tussen de live TV applicaties van de grotere TV aanbieders.

UPC Horizon

Klanten van UPC kunnen sinds vorige week ook live TV kijken op hun iPad of iPhone met de Horizon TV applicatie.

Bikkel, bedankt voor de tip!

 • Delen:

Reacties

 1. daan
  20 september, 2012 om 10:51

  Dit is heel mooi van ziggo dat ze al redelijk snel met een aplicatie voor android komen in tegenstelling tot upc.
  Zelf heb ik upc en baal dus ook best wel wat horizon betreft dus petje af voor ziggo!!

  • Martijn Chel
   20 september, 2012 om 11:02

   Nou, daar moet ik je wel corrigeren. UPC live TV is sinds vorige week beschikbaar terwijl Ziggo’s live TV kijken op de iPad al maanden te gebruiken is. Neemt niet weg overigens dat het belachelijk is dat Android klanten langer moeten wachten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.