Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer: Geen Android 4.1 Jelly Bean voor de Iconia Tab A100, A200 en A500

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2012, 13:16 CategorieAndroid

Eerder vandaag wist Acer Benelux ons het Android 4.1 Jelly Bean update schema voor de Iconia Tab A700, A510 en A210 te vertellen, maar dit zijn natuurlijk niet de enige tablets van de fabrikant. Zo hebben we de eerder gelanceerde Iconia Tab A100, A200 en A500 nog. Helaas voor bezitters van deze tablets is Android 4.0 Ice Cream Sandwich het eindstation.

Iconia Tab updates

Een woordvoerder van Acer Benelux heeft zojuist bevestigd dat deze ‘oudere’ modellen geen update van Android 4.1 Jelly Bean hoeven te verwachten. Natuurlijk redelijk opvallend aangezien de Iconia Tab A100 en Iconia Tab A500 pas ruim een jaar oud zijn en de Iconia Tab A200 zelfs begin dit jaar pas op de markt gebracht werd. Wel hebben deze drie modellen onlangs nog een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich gekregen.

Is dit de trend?

Toch is Acer waarschijnlijk niet de enige fabrikant die alleen de nieuwe modellen een update naar de nieuwste Android versie geeft. Zo zal ASUS (naar alle waarschijnlijkheid) geen update uitrollen voor de vorig jaar gelanceerde Eee Pad Transformer (TF101) en Eee Pad Slider (SL201) tablets. Ook andere fabrikanten als Sony en Samsung hebben nog niks over Jelly Bean updates voor ‘oudere’ modellen bevestigd. Samsung is zelfs nog niet eens begonnen aan de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich in Nederland.

Een overzicht van welke tablets een update naar Android 4.1 Jelly Bean krijgen vind je op deze pagina.

 • Delen:

Reacties

 1. Ahlmann
  03 oktober, 2012 om 23:46

  500 euro betaald en nu al geen updates meer. In ieder geval nooit geen nieuwe tab meer. Ondersteuning bij meeste merken is belabberd. Zien het zeker als een gadget.

  • Martijn Chel
   04 oktober, 2012 om 0:43

   Ik ben het helemaal met je eens. Als je toch Jelly Bean wilt is een custom ROM een optie misschien.

 2. Ahlmann
  04 oktober, 2012 om 21:25

  Zat ik ook aan te denken, dan maar rooten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.