Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab W510: Eerste ervaringen, prijs en beschikbaarheid

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2012, 15:04 CategorieBesturingssystemen

Over ruim twee weken wordt Windows 8 officieel gelanceerd en kunnen we ook de eerste Windows 8 tablets in de winkel verwachten. Acer is één van de fabrikanten die verschillende modellen klaar heeft staan, waaronder de Iconia Tab W510 en Iconia Tab W700. Vorige week maakte Acer de prijs van de high-end W700 al bekend, deze week is het de beurt aan de W510.

Iconia Tab W700

De Acer Iconia Tab W700 is het high-end model van de twee en wordt geleverd met een 11.6 inch Full HD display, een Intel Ivy Bridge Core i3 processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De tablet moet vanaf 26 oktober in de winkels liggen voor een prijs vanaf 799 dollar. Daarvoor krijg je ook een dock en een Bluetooth keyboard meegeleverd.

Iconia Tab W510

De Iconia Tab W510 is met 10.1 inch een iets kleiner model dat beschikt over een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Deze tablet moet vanaf 9 november te koop zijn voor een prijs vanaf 499 dollar. Voor 749 dollar krijg je het 64GB model en wordt er een keyboard dock meegeleverd.

Eerste ervaringen

In de VS hebben een aantal grote websites al een week met de Iconia Tab W510 mogen spelen en vandaag hun ervaringen gepubliceerd. Om het kort samen te vatten is de Iconia Tab W510 geen premium of high-end tablet door de wat goedkope bouwkwaliteit van sommige elementen, het netbook-achtige design, het matige functionerende touchpad en het te kleine keyboard. Toch zijn er ook positieve punten te noemen zoals het goede IPS display, de stabiele en vooral ook snelle prestaties en de goede batterijduur van zo’n 9 uur zonder keyboard dock. Wellicht het belangrijkste wat in de eerste indrukken voorbij komt is dat 10.1 inch mogelijk niet de sweet spot is voor Windows 8 tablets, zowel qua keyboard grootte als qua invulling van het display.

Als algemene conclusie kunnen we stellen dat de hybride tablet (tablet met keyboard dock) de perfecte combinatie is voor Windows 8 maar dat 10.1 inch mogelijk te klein is. Acer wil zich met de Iconia Tab W510 positioneren als fabrikant van (ook) premium producten maar dat komt door eerder genoemde elementen niet helemaal uit de verf. In onderstaande video vind je een korte samenvatting van de eerste indruk van The Verge.

Lees de complete review artikelen van The Verge en Engadget voor meer informatie.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Helaas heeft Acer Benelux nog geen informatie gegeven over de Nederlandse lancering, uitvoeringen of prijzen van beide modellen.

Hou de productpagina van de Iconia Tab W510 en Iconia Tab W700 in de gaten voor prijzen en beschikbaarheid.

  • Delen:
Acer Iconia Tab W510
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.