Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ainol Novo 7 Legend met Android 4.1 Jelly Bean en quad-core chip

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2012, 12:14 CategorieAndroid

Veel van de tablets die in China geproduceerd worden bereiken de Nederlandse markt niet of bereiken onze markt onder een andere naam waardoor het lastig wordt de herkomst te achterhalen. Een van de wat bekendere Chinese fabrikanten, Ainol, probeert beetje bij beetje omhoog te klimmen in de markt en lanceert deze maand haar beste tablet tot nu toe.

Ainol Novo 7 Legend

De Ainol Novo 7 Legend moet volgens de fabrikant qua hardware vergelijkbaar zijn met de nieuwe iPad. Nou is dat nogal een bewering die waarschijnlijk lastig te onderbouwen is, maar men doelt waarschijnlijk vooral op het schermformaat en de quad-core prestaties. De tablet beschikt namelijk over een 9.7 inch IPS display en een onbekende quad-core processor. Ook het gewicht van 620 gram en de afmeting van 239 x 179,9 x 9,6 millimeter wijkt niet veel af van het gewicht van de iPad. Daarbij beschikt de tablet net als de iPad over 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, Bluetooth en Wifi.

Daar houden de overeenkomsten wel op want verder is de Ainol Novo 7 Legend uitgerust met een microSD card reader, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid

Kijkend naar de prijs van 240 dollar gaat de Novo 7 Legend de concurrentie vooral aan met tablets als de Nexus 7. Vanaf 29 oktober moet de tablet van Chinese makelij op de markt verschijnen.

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.