Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon toont bezoekers waarom ze geen iPad Mini moeten kopen

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2012, 11:40 CategorieHardware

Amazon heeft natuurlijk een aantal tablets in het assortiment die wellicht de concurrentie met de onlangs aangekondigde iPad Mini aan moeten gaan, maar volgens het bedrijf is het een zeer eenvoudige keuze. Op de homepage van de webwinkel toont Amazon een simpele vergelijking tussen de Kindle Fire HD en de iPad Mini om bezoekers duidelijk te maken welke de betere is.

Natuurlijk komt deze vergelijking maar van één kant en zijn er verschillende (niet genoemde) factoren die een rol spelen, maar wat betreft de punten die Amazon noemt is de Kindle Fire HD inderdaad in het voordeel. Zo wordt gesproken over het feit dat de Kindle Fire HD beschikt over een HD display met 30 procent meer pixels dan de iPad Mini, ondersteunt de Kindle Fire HD HD films en series, terwijl de iPad Mini deze niet ondersteunt. Ook heeft de Kindle Fire HD stereo speakers, terwijl de iPad Mini over een mono speaker beschikt. Het belangrijkste verschil is echter de prijs. De Kindle Fire HD heeft in de VS een prijs van 199 dollar terwijl de iPad Mini 329 dollar kost.

Meer Kindle Fire tablets verkocht

De lancering van de iPad Mini en de daarbij behorende prijs heeft Amazon geen windeieren gelegd. Vorige week liet het bedrijf namelijk weten dat er de dag na de aankondiging van de iPad Mini meer Kindle Fire tablets dan ooit verkocht werden. Het totaal aantal verkochte tablets van vorige week was zelfs driemaal zo hoog da in de week ervoor. Het lijkt er dus op dat consumenten zelf ook met name de prijs zwaar laten meewegen in de keuze.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.