Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer Kindle Fire tablets verkocht na aankondiging te dure iPad Mini

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2012, 12:52 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat veel mensen de aankondiging van de iPad Mini afgewacht hebben voordat ze de keuze voor een nieuwe tablet wilden maken. Dat is althans als we recente uitspraken van Amazon mogen geloven. Het bedrijf heeft vandaag laten weten dat er de dag na de aankondiging van de iPad Mini meer Kindle Fire tablets dan ooit op één dag verkocht zijn.

Verkoop record

Amazon geeft tegenover All Things Digital aan dat er afgelopen week in totaal driemaal zoveel Kindle Fire HD modellen verkocht zijn dan vorige week. De Kindle Fire HD is één van de nieuwe tablets van het Amerikaanse bedrijf en is te koop voor een aantrekkelijke prijs van 199 dollar. Het wordt niet direct gezegd maar het lijkt erop dat (de twijfelende) consumenten het prijsverschil met de 329 dollar kostende iPad Mini te groot vinden.

Kindle Fire HD tablets

De Amazon Kindle Fire HD 7 is met zijn 7 inch iets kleiner dan de 7.9 inch iPad Mini en draait op een aangepaste versie van Android waarbij de focus ligt op content verkoop via de Amazon Store. Verder beschikt de Fire HD over onder meer een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een Texas Instruments OMAP 4470 processor en 16GB aan opslaggeheugen. Amazon heeft overigens ook een 8.9 inch variant gelanceerd in de vorm van de Kindle Fire HD 8.9.

  • Delen:

Reacties

  1. Sam Rijver
    27 oktober, 2012 om 13:09

    Yeah dit lijkt me wel een logische verklaring. Ik denk dat veel mensen zowel de iPad Mini als de eerste golf win 8 apparaten hebben afgewacht. De iPad Mini prijst een hoop mensen uit de markt en door die prijs zie ik wel hoe de Kindle aantrekkelijker is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.