Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple iPad Mini event live volgen: live blogs en streams (update, live te kijken!)

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2012, 12:17 CategorieApple

Over een paar uurtjes is het weer zover, om 19:00 Nederlandse tijd start Apple haar keynote (presentatie) van de nieuwste producten. Naar verwachting zal er een kleinere iPad aangekondigd worden. Net als voorgaande presentaties zal ik in dit artikel de linkjes delen waar wij de presentatie zullen volgen, de linkjes die we – voor de ongeduldigen onder ons – ook aan jullie aanraden.

Live via je web browser! (update)

Inmiddels is bekend dat het Apple event live te volgen zal zijn via de website van Apple. Kortom, iedereen* kan deze keer gezellig meekijken naar alles dat er op het podium gebeurt!

*Deze stond er niet voor niks natuurlijk, want Apple geeft aan “Live streaming video requires Safari 4 or later on Mac OS X v10.6 or later; Safari on iOS 4.2 or later.” Dus zoek vrienden die een iPhone, iPad of Mac hebben en je kunt meekijken.

Live via je Apple TV (update)

Voor het eerst lijkt het erop dat Apple een live stream aanbiedt, direct vanuit de zaal. Zover ik heb kunnen zien in de paar minuten dat ik dit weet kan het alleen via een Apple TV (2 en 3). Dit is natuurlijk vanaf nu met stip de beste manier om het nieuws te volgen, misschien in combinatie met een live-blogje voor de echte fans. Als je aTV nog geen logo met “Apple events” laat zien dan kan je hem even proberen te herbooten, bij mij verscheen het icoontje daarna links onderin.

Streams die hieronder gelinkt staan van zowel OMT als TWiT zullen naar verwachting deze stream via technische handigheidjes ook gaan uitzenden!

Nederlands

Ook voor dit event is onemorething.nl weer van de partij. De laatste maanden is het niveau van de uitzendingen (en streams) van OMT enorm verbeterd en daarmee is OMT alleen maar nog meer een aanrader geworden. Naar verwachting zal OMT niet alleen een stream maar ook een live-blog verzorgen. Zover ik weet heeft OMT dit keer geen vertegenwoordiger in de zaal zitten, dus een ‘illegale’ live-stream zit er via deze weg dit keer waarschijnlijk niet in.

Volg het allemaal op onemorething.nl/live

Engels

Natuurlijk zijn er een hele boel Amerikaanse tech sites vertegenwoordigd in de zaal, de meeste van hun zullen een live-blog verzorgen. Omdat het onmogelijk (en onnodig) is om alle links met jullie te delen hou ik het bij de meeste interessante blogs.

 • gdgt: Dit is mijn favoriete manier om de aankondiging te volgen. Ryan Block is waarschijnlijk degene die in de zaal zal zitten en hij weet altijd goed (en met een beetje humor) de informatie over te brengen.
 • The Verge: The Verge heeft de laatste jaren terecht een goede reputatie opgebouwd als het gaat om het brengen van technologie nieuws. Ook hun live-blogs zijn meestal erg goed (en stabiel). Ik heb deze link meestal naast die van GDGT open omdat The Verge veel meer foto materiaal tijdens het event publiceert.
 • The Loop*: Het derde en laatste tabblad dat opent staat bij ons is meestal die van The Loop, Jim Dalrymple zal ook dit event weer live-bloggen vanuit de zaal. Hoewel Dalrymple normaal gezien erg veel mening met feiten combineert is zijn live-blog de meest no-nonsense van allemaal. Ook de techniek is wat ouderwetser, je moet zelfs handmatig de website refreshen om de laatste informatie te krijgen! Maar het is een fijne back-up voor als de moderne techniek van eerder genoemde websites het laat afweten. *Ik zal deze URL zo snel mogelijk updaten met een directe link naar de live-blog pagina.

Live-Stream

Helaas lijkt Apple ook dit event weer geen live-stream vanuit de zaal aan te bieden. Net als vorige events zal TWiT.tv wel een stream verzorgen. Niet vanuit de zaal maar een paar experts (en de altijd vervelende Leo Laporte) praten en interpreteren de laatste informatie die ze vinden op de (hierboven genoemde) live-blogs. TWiT is enorm bekend in Amerika en heeft een grote aanhang, de chatroom op irc.twit.tv zal vol zitten met allerlei fans die het internet (uStream, Justin.tv, ect) afspeuren naar een ‘illegal’ live-stream vanuit de zaal. Zodra de producer van TWiT via de chatroom een dergelijke stream doorkrijgt zal die worden gebruikt in de uitzending. Wat mij betreft is hier dus de grootste kans om daadwerkelijke live informatie te krijgen.

Verwachtingen

Uitgebreide speculatie is natuurlijk een beetje zonde, aangezien we over een paar uurtjes gewoon weten wat er aangekondigd is, maar een korter opsomming van de verwachtingen kan natuurlijk geen kwaad.

Kleinere en goedkopere iPad

Formaat iPad Mini Scherm

 • Een 7.85 inch iPad (kleiner dan de huidige 9.7 inch ‘normale’ iPad dus)
  • IGZO display? IGZO is een nieuwe LCD techniek die minder stroom vraagt en meer licht doorlaat (helderder is).
 • Vier mogelijke resoluties die het meest genoemd worden
  • 1024 x 768 is 4:3
  • 1152 x 768 is 3:2 (dit is de meest voor de hand liggende resolutie)
  • 1228 x 768 is 16:10
  • 1366 x 768 is 16:9 (Als het net als iPhone 5 een 16:9 scherm wordt dan lijkt dit de meest voor de hand liggende resolutie)
 • Afhankelijk van de resolutie waarschijnlijk dezelfde processor als de iPad 2
 • Qua naam weten we nog niets zeker maar de kanshebbers lijken tot nu toe:
  • iPad Mini
  • iPad Air
  • Little (kleine) iPad
  • iPad
 • Nieuw type dock connector
  • Lightning, net als iPhone 5
 • Verkrijgbaar in Zwart en Wit
  • Helaas niet in de ‘iPod kleuren’ dus
 • Verkrijgbaar vanaf 8GB of 16GB
  • Indien 8GB is de verwachte startprijs 249 eur. (pure speculatie)
  • Indien 16GB is de verwachte startprijs 329 eur.(pure speculatie)
  • Ook verkrijgbaar in 32GB en 64GB voor 100 euro per stap extra
  • Mobiel internet (3G) optie voor 120 tot 130 euro extra
 • Alle iPad Mini geruchten vind je in ons iPad Mini archief.

Update van de huidige iPad

 • Update van de mobiele internet module om het geschikt te maken voor de internationale versies van 4G (nu alleen Amerikaanse providers)
 • Update naar de nieuwe lightning connector (zodat alle -nieuwe- iOS apparaten ‘gelijk’ zijn)

Overige Apple producten

 • 13-inch Retina Macbook Pro
  • Waarschijnlijk 2560×1600 (flexibele resolutie)
  • 2 configuraties (meer geheugen en snellere processor)
  • Vergelijkbaar design en aansluitingen met de 15-inch Retina Macbook Pro
 • iMac updates
  • Nieuwste Intel Processor (Ivy Bridge)
  • Grotere harde schijven (vanaf 1TB)
  • USB 3.0 en 2x Thunderbolt
 • Mac Mini updates
  • Nieuwste Intel Processor (Ivy Bridge)
  • Grotere harde schijven (vanaf 1TB)
  • USB 3.0 en 2x Thunderbolt

Bovenstaande is een opsomming van de geruchten en verwachtingen. Natuurlijk is het allemaal niet zo heel lang relevant meer want rond een uurtje of 21:00 Nederlandse tijd zullen we weten wat Apple heeft aangekondigd. Hou de website in de gaten want ook wij zullen het nieuws natuurlijk met jullie delen. Tot die tijd vinden we het natuurlijk leuk om te weten wat jullie van vanavond verwachten.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  23 oktober, 2012 om 12:22

  Als je een AppleTV hebt kun je gewoon een officiele livestream kijken!

  • Sam Rijver
   23 oktober, 2012 om 12:22

   Ik zie het net een minuut geleden. Cool. Zal zo even erbij zetten!

   • Woout
    23 oktober, 2012 om 14:17

    De livestream is waarschijnlijk ook te bekijken op iOS-apparaten, de stream URL is uit de aTV app gehaald. Hier de URL (dus alleen voor iOS): http://qthttp.apple.com.edgesuite.net/1210pibasdfvoihbadsv/atv_direct_mvp.m3u8

   • Martijn Chel
    23 oktober, 2012 om 14:28

    Heb em geopend op de iPhone. Player verschijnt al. Hopelijk werkt het :)

   • Sam Rijver
    23 oktober, 2012 om 14:19

    O cool. Zodra ik thuis ben zal ik daar ook even meer over lezen en artikeltje update. Thanks Woout!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.