Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple onthult de iPad Mini; een kleinere en goedkopere iPad

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2012, 20:11 CategorieApple

Apple heeft zojuist tijdens een persevenement in de VS de langverwachte iPad Mini en de iPad 4 onthuld. De tablet beschikt over een 7.9 inch display en is een stuk kleiner dan de ‘normale’ iPad. De iPad Mini moet de concurrentie met de 7 inch Google Nexus 7 aangaan en zal vanaf 2 november in Nederland te koop zijn. De tablet komt in een zwarte of zilveren uitvoering met minimaal 16GB.

iPad Mini specificaties

De iPad Mini beschikt over een 7.9 inch IPS display en resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Dat is dezelfde resolutie als de resolutie van de iPad 2, alleen dus op een kleiner display. Alle applicaties die je op de iPad (2) kunt gebruiken worden dus zonder problemen of scaling weergegeven.

Qua overige specificaties beschikt de tablet over een dual-core Apple A5 processor met een kloksnelheid van 1GHz, 1GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel iSight camera waarmee Full HD video’s te maken zijn, een FaceTime HD camera, een 4G/3G module, sneller (dual-band 802.11n) Wifi voor snelheden tot 150 Mbps, Bluetooth 4.0, een Lightning connector die we ook op de iPhone 5 en iPad 4 terugzien en een batterijduur van zo’n 10 uur.

De iPad Mini is 53 procent lichter dan de huidige (vierde generatie) iPad met een gewicht van 308 gram, is 7.2mm dun en komt in een  zwarte en zilveren uitvoering. De verwachting was dat Apple zou focussen op het lezen van boeken, maar tijdens de presentatie werd aangegeven dat de iPad Mini nagenoeg voor elke app ideaal is, van content consumptie tot content creatie.

iPad Mini vs Nexus 7

Apple vergeleek de iPad Mini tijdens de presentatie zelfs direct met de Google Nexus 7. Daarbij wordt onder meer aangegeven dat de iPad Mini een 35 procent groter display heeft, gemaakt is van hoogwaardige materialen (en geen plastic), een 49 procent groter oppervlak heeft bij het surfen van websites in portrait modus en een 67 procent groter oppervlak heeft in landscape modus. Apple legde de nadruk vooral op de voor iPad geoptimaliseerde apps tegenover de opgeblazen smartphone apps die we vaak op Android tablets terugzien.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Mini Wifi-only versie zal vanaf 2 november in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 329 euro. Hiervoor krijg je een 16GB variant. Daarnaast komt er een 32GB variant voor 429 euro en een 64GB variant voor 529 euro.

De 3G modellen van de iPad Mini verschijnen een week later en zijn te koop vanaf 459 eur0. Hiervoor krijg je de 16GB Wifi plus 3G variant. De 32GB versie kost 559 euro en de 64GB versie gaat 659 euro kosten.

Pre-orders voor de iPad Mini en vierde generatie iPad kunnen vanaf komende vrijdag geplaatst worden in de online Apple Store.

Smart Covers

De iPad Mini kan uitgerust worden met een nieuw ontwikkelde Smart Cover, de accessoire die we al kennen van de huidige iPad. De Smart Covers zijn voor een prijs van 39 euro verkrijgbaar in roze, groen, blauw, lichtgrijs, donkergrijs en rood.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.