Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple presenteert de vierde generatie iPad (iPad 4)

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2012, 20:45 CategorieApple

Apple heeft vandaag tijdens een persevenement in de VS niet alleen een iPad Mini maar ook de vierde generatie ‘normale’ iPad aangekondigd. De nieuwe iPad is een update van het huidige model en beschikt onder meer over een snellere processor, een betere Facetime camera, een verbeterde Wifi module en de nieuwe Lightning poort die we van de iPhone 5 kennen. De derde generatie iPad komt hiermee te vervallen en zal ook langzaam aan uit winkels verdwijnen.

Vierde generatie iPad

Het was de verwacht dat Apple de huidige iPad een kleine update zou geven maar Apple heeft meer dan een paar kleine updates doorgevoerd. De 30-pins connector van de huidige iPad is vervangen voor een kleinere Lightning poort die vorige maand opdook op de iPhone 5 en daarnaast te vinden is op de nieuwe iPad Mini. De Lightning poort is een stuk kleiner en kan in elke oriëntatie gebruikt worden. Toch brengt het niet alleen voordelen met zich mee; je zult je huidige iPad accessoires namelijk moeten vervangen. Er zijn accessoires met een Lightning-connector verkrijgbaar voor de aansluiting van een camera, een SD kaart en apparatuur met een VGA of HDMI aansluiting.

Daarnaast is de nog niet eens zo oude A5X processor is vervangen voor de nieuwe A6X variant die tweemaal betere grafische prestaties zou moeten bieden. Ondanks de betere prestaties zou de batterijduur nog steeds 10 uur moeten zijn. Een andere verbetering is de bredere 4G/LTE ondersteuning. De nieuwe modellen zouden niet alleen moeten werken met 4G netwerken in de VS maar ook daarbuiten.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijzen van de vierde generatie iPad zijn 20 euro duurder de modellen die momenteel nog in de winkels liggen. Het goedkoopste model zal 499 euro kosten. Daarvoor krijg je een 16GB Wifi-only variant in het zwart of wit. Het 32GB model kost 599 euro, terwijl het 64GB model 699 euro kost. Voor het 16GB Wifi plus 3G/4G model betaal je 629 euro, voor de 32GB Wifi plus 3G/4G versie 729 euro en voor de 64GB 3G/4G versie 829 euro.

De huidige iPad Smart Covers en iPad Smart Case zijn compatibel met iPad van de vierde generatie.

De nieuwe iPad kan deze week nog in de online Apple Store besteld worden en zal vanaf 2 november in Nederland verschijnen. De 3G versies verschijnen een aantal weken later.

 

 

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  23 oktober, 2012 om 20:48

  Deze zag ik dus even niet aankomen!

  • marco
   24 oktober, 2012 om 21:12

   ja die zijn er meer en de meeste die niet eens wisten dat er weer een 4e zou komen na 6 maanden (een ipad3) heb zelf een ipad 3 gekocht in april 2012

 2. Jortje
  24 oktober, 2012 om 22:35

  Mwa, ik vind de aankondiging te vroeg en de lijst verbeteringen te klein, en in sommige gevallen niet eens noemenswaardig. Een connector die je met alle twee de kanten in je apparaat kan steken? Serieus? Hup jongens, doe liever eens wat aan de UI, die vind ik juist zo slecht.

 3. Stealth
  30 oktober, 2012 om 4:17

  Foutje in de vermelde prijsstelling Martijn : ‘de 32GB Wifi plus 3G/4G versie 729 euro en voor de 64GB 3G/4G versie 729 euro’ ;)

  • Martijn Chel
   30 oktober, 2012 om 9:59

   Thanks!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.