Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verkocht afgelopen kwartaal 14 miljoen iPads

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2012, 11:17 CategorieApple

Gisteravond heeft Apple de financiële cijfers van het afgelopen fiscale kwartaal bekendgemaakt. Uit de cijfers bleek dat er in de maanden juli, augustus en september 14 miljoen iPads verkocht werden, wederom een stijging van jaar op jaar. Echter is het een daling ten opzichte van het vorige kwartaal en minder dan de 18 miljoen stuks waar op gerekend werd.

Nou hoeft niemand zich nog zorgen te maken aangezien Apple nog steeds een flinke winst behaald heeft en natuurlijk eerder deze week nieuwe modellen presenteerde die de verkopen weer zullen stimuleren. Wel moet daarbij gezegd worden dat de winstmarge op de iPad Mini volgens Apple een stuk lager ligt dan op de normale iPad.

Marktaandeel

Volgens analisten van Strategy Analytics is het marktaandeel van Apple het afgelopen kwartaal ook afgenomen. Vorig jaar had Apple nog een marktaandeel van 64,5 procent, nu ligt dat op 56,7 procent. Hier is echter in Nederland nog maar weinig van te merken. Onlangs bleek uit cijfers van GfK dat de iPad in ons land een marktaandeel van ruim 72 procent heeft.

Uitspraken Cook

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers liet Tim Cook ook van zich horen met een aantal uitspraken over ontwikkelingen binnen de tabletmarkt. Zo gaf hij aan dat hij de Surface tablet van Microsoft nog niet in handen heeft gehad maar dat hij uit verschillende reviews opmaakt dat het een product is dat zijn beperkingen heeft en verwarrend is. Volgens Cook is het onmogelijk om met één product het beste van twee werelden (laptop en tablet) te bieden.

Ook gaf Cook aan dat Apple nooit een 7 inch tablet zou maken aangezien het geen goede producten zijn, met name door het formaat. De iPad Mini is volgens hem totaal niet te vergelijken met een 7 inch tablet.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.