Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps in Apple App Store nu 12,5 procent duurder

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2012, 10:44 CategorieApple

Apple heeft sinds gisteren de prijzen in de Nederlandse App Store verhoogd met gemiddeld 12,5 procent. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk komt het door de onlangs doorgevoerde BTW verhoging en de steeds slechtere wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar. Prijzen in de Amerikaanse App Store zijn onveranderd gebleven.

Volgens iPhoneclub ligt de prijsstijging op gemiddeld 12,5 procent. Zijn hebben apps die 79 eurocent kostten nu een prijs van 89 eurocent en zijn apps met een prijs van 1,59 euro nu te koop voor 1,79 euro. Duurdere apps van 23,99 euro kosten nu 26,99 euro. Overigens is de prijswijziging nog niet bij alle apps direct zichtbaar, maar zodra je de app wilt kopen wordt de verhoogde prijs getoond.

Ook hardware duurder

Echter is niet alleen de software duurder geworden, ook de hardware kent een prijsstijging. Eerder deze week lanceerde Apple de vierde generatie iPad en werd aangegeven dat deze voor dezelfde prijs als de iPad 3 verkocht zou gaan worden. Helaas is dit alleen voor Amerikaanse bezoekers van de Apple Store het geval, de Nederlandse bezoekers zullen zien dat de iPad 4 vanaf 499 euro te koop is. Dit is 20 euro duurder dan de derde generatie iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.