Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 8 inch 80 Cobalt tablet in de Elements serie

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2012, 12:35 CategorieAndroid

Archos heeft vandaag het derde model in de Elements serie aangekondigd. Eerder lanceerde het Franse bedrijf de Archos 97 Carbon en de Archos 97 Xenon. Vandaag wordt de 8 inch 80 Cobalt aan het assortiment toegevoegd. De tablet beschikt onder meer over een dual-core processor, 8GB aan opslaggeheugen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem.

Archos 80 Cobalt

De Archos 80 Cobalt beschikt over een 8 inch LCD display met een resolutie van 1024 bij 768 pixels en een capacitief touchscreen. Verder is de tablet uitgerust met een 1.6GHz dual-core processor met een quad-core grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een microUSB 2.0 slave poort, een 3.5mm audiojack, Wifi en een ingebouwde speaker. Aan de voorzijde bevindt zich een 0.3 megapixel webcam, terwijl de camera aan de achterzijde een 2.0 megapixel camera voor foto’s en video’s geplaatst is. De tablet heeft een profiel van 12mm en weegt 470 gram.

Wat betreft de software krijg je een redelijk kale versie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich Of er een update naar Android 4.1 Jelly Bean uitgerold zal worden is nog niet duidelijk. De Archos 80 Cobalt beschikt over toegang tot de Google Play Store en wordt voorzien van een aantal vooraf geïnstalleerde applicaties, waaronder GMail, GTalk, Google+, Google Maps, Google Drive, OfficeSuite Viewer en World of Goo.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs en beschikbaarheid van de Archos 80 Cobalt zijn nog niet bekend.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Archos 80 Cobalt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.