Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert Arnova GBook e-reader / tablet

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2012, 10:54 CategorieAndroid

Afgelopen zomer dook de Archos Arnova GBook e-reader al op in de VS maar nog zonder veel duidelijkheid wat betreft de specificaties. Deze week heeft het Franse bedrijf de e-reader officieel gelanceerd, maar kijken naar de gepubliceerde specificaties is het eigenlijk een gewone tablet met wat e-reader functies. Zo blijkt het display geen E-ink maar een TFT kleurdisplay te zijn.

Archos Arnova GBook

De naam GBook en de tagline ‘Made for eReading’ doen vermoeden dat het toestel meer richting een e-reader zou gaan. Toch is daar weinig van terug te zien. De GBook is namelijk een 7 inch tablet met een TFT kleurendisplay, een resolutie van 800 bij 480 pixels en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Verder beschikt het apparaat over een 1GHz ARM Cortex A8 processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB 2.0 poort en Wifi. Dat zijn de specificaties die we ook in veel Arnova G3 serie tablets terugvinden.

Maar, er is wel één element dat het toestel een e-reader gevoel meegeeft. Zo wordt de GBook standaard uitgerust met de Aldiko eBook Reader Premium applicatie die normaal 2.99 euro kost. Voor overige applicaties kun je helaas niet terecht in de Google Play Store. Archos levert de AppsLib bibliotheek mee waar je de meest populaire applicaties kunt vinden. De GBook weegt 304 gram en heeft een afmeting van 196 bij 116,7 bij 11,5 mm.

De Archos Arnova GBook moet binnenkort op de markt verschijnen. De prijs is nog niet bekend.

Lees verder: E-reader of tablet: Wat is het beste voor lezen van boeken?

Via: Arctablet  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.