ASUS lanceert Vivo Tab Windows 8 tablets, inclusief nieuwe Vivo Tab Smart

23 oktober 2012 1 Minuut 3 Reacties
ASUS-Vivo-Tab-RT

Je zou het bijna vergeten maar tussen al het Apple geweld door heeft ASUS vanavond de complete Windows 8 line-up in de VS gepresenteerd. Nou kwamen er veel modellen voorbij die we dit jaar al een paar keer gezien hebben maar er was één model dat zijn debuut maakte. ASUS komt namelijk met een derde tablet in de Vivo Tab serie; de Vivo Tab Smart.

ASUS Vivo Tab en Vivo Tab RT

Tijdens een persconferentie in de VS heeft ASUS een groot aantal nieuwe Windows 8 producten gelanceerd, waaronder de reeds bekende Vivo Tab en Vivo Tab RT. Nou weten we inmiddels wel wat de specificaties van deze modellen zijn, maar qua prijs was nog wat onduidelijkheid. ASUS heeft vandaag in ieder geval duidelijkheid gegeven over de Amerikaanse prijzen en die vallen niet tegen.

Tot nu toe dachten we dat de Vivo Tab RT, een 10.1 inch tablet met Tegra 3 processor en Windows RT, voor een prijs vanaf 599 dollar te koop zou zijn, exclusief keyboard dock. Gelukkig is de uiteindelijke prijs een stuk vriendelijker. De Vivo Tab RT wordt namelijk alleen in combinatie met dock verkocht voor een prijs van 599 dollar. Hopelijk komt dit ook op 599 euro neer. Voor dit bedrag krijg je dus de 32GB variant met keyboard dock. De Vivo Tab, een 11.6 inch tablet met Intel chip en Windows 8, zal te koop zijn voor 799 dollar, ook alleen in combinatie met keyboard dock.

ASUS Vivo Tab Smart

Vorige week kwamen we een onbekende 10.1 inch tablet van ASUS tegen die bleek te beschikken over een Intel processor en voor zo’n 500 euro op verschillende websites stond. Gelukkig blijkt dit model echt te bestaan en zal gelanceerd worden onder de naam Vivo Tab Smart. Het principe van dit model is vrij simpel, het is namelijk de Windows 8 (Intel) variant van de Vivo Tab RT.

De tablet beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Z2760 dual-core processor met een kloksnelheid van 1.8 GHz, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel camera, microUSB en HDMI poorten, en het volledige Windows 8 als besturingssysteem.

Reacties (3)