Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS onthult Padfone 2 smartphone met Padfone Station tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2012, 10:12 CategorieAndroid

ASUS heeft vandaag tijdens een persevenement in Taiwan haar nieuwste Android product aangekondigd; de Padfone 2. Het concept dat we kennen van de eerste generatie Padfone, een smartphone die je in een tablet kunt schuiven, blijft behouden alleen is het geheel een stuk slanker, sneller en mooier geworden. De Padfone 2 moet binnenkort op de markt verschijnen.

ASUS Padfone 2

De ASUS Padfone 2 is flink verbeterd ten opzichte van de eerste generatie. Zo is het design slanker geworden, moet de batterij langer meegaan, is het toestel een stuk sneller zijn en krijg je (binnenkort) de nieuwste versie van Android.

De Padfone 2 beschikt over een 4.7 inch Super IPS + display met een 1280 bij 720 pixels resolutie en Corning Fit Glass, een quad-core Qualcomm S4 Pro APQ8064 processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz, 2GB aan werkgeheugen, Bluetooth 4.0, NFC ondersteuning, een SIM kaart slot, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en een 13 megapixel camera aan de achterzijde die Full HD opnamen kan maken.

De smartphone wordt standaard uitgerust met 16GB, 32GB, of 64GB aan opslaggeheugen wat helaas niet uitgebreid kan worden middels een microSD card. De dock connector is vervangen voor een microUSB 2.0 poort met MHL ondersteuning. De Padfone 2 heeft een 2.140 mAh accu, een gewicht van 135 gram en een afmeting van 137,9 bij 68,9 bij 9 mm.

Qua software is het toestel uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar ASUS belooft een snelle update naar Android 4.1 Jelly Bean. Daarbij krijg je 50GB aan cloud opslag van ASUS gratis en worden er een aantal interessante apps meegeleverd als SuperNote en Instant Translation.

Padfone Station

Ook het tablet gedeelte is terug naar de tekentafel gegaan. De eerste generatie beschikte nog over een klepje waarachter de smartphone verscholen was, de nieuwe generatie beschikt over een veel eleganter schuifmechanisme. De batterij die in de tablet verwerkt (5.000 mAh) zit moet ervoor zorgen dat de tablet en smartphone samen twee dagen lang speel- en werkplezier bieden wanneer volledig opgeladen. De Padfone kan middels het Padfone Station maximaal drie keer volledig opgeladen worden.

Daarnaast is de tablet een stuk slanker met een profiel van een kleine centimeter en weegt het toestel 649 gram. zonder smartphone weegt de tablet 514 gram. Verder beschikt de tablet net als de voorgaande generatie over een Super IPS + display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Keyboard dock

Bij de eerste generatie Padfone was het keyboard dock nog een belangrijk onderdeel van het 3-in-1 systeem, maar blijkbaar was dat onderdeel geen groot succes. Deze keer wordt er namelijk geen keyboard dock voor de Padfone op de markt gebracht.

Prijs en beschikbaarheid

De Padfone 2 moet eind november op de markt verschijnen. Een witte variant verschijnt iets later. De prijs en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekendgemaakt, maar uit het persbericht dat ASUS Taiwan verstuurd heeft kunnen we halen dat Nederland niet bij de eerste landen zit die de tablet krijgen.

Als we de prijzen omrekenen komen we op zo’n 478 euro voor het 16GB Padfone 2 model. Mocht je daar de Padfone Station tablet bij willen hebben lijkt dit zo’n 160 euro extra te gaan kosten. De tablet los zou zo’n 240 euro gaan kosten.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Padfone 2.

  • Delen:
ASUS Padfone 2 en Padfone 2 Station
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.