Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS publiceert video’s Vivo Tab RT, Taichi en Transformer Book

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2012, 12:33 CategorieHardware

ASUS heeft gisteren tijdens een persconferentie haar Windows 8 line-up bekendgemaakt. In deze line-up komen we veel modellen tegen die we afgelopen maanden op beurzen al gezien hebben dus helaas was er weinig spannends te melden. Toch zagen we een nieuwe tablet voorbij komen in de vorm van de Vivo Tab Smart, een 10.1 inch tablet met Windows 8 en een Intel chip.

Over het algemeen bracht het nieuws van gisteren dus niet veel meer dan we al wisten, afgezien van een aantal details wat betreft de specificaties van verschillende modellen. Daarnaast heeft ASUS een aantal video’s gepubliceerd waarin nieuwe producten als de Transformer Book hybride tablet, de Taichi convertible tablet en de Vivo Tab RT hybride tablet getoond worden.

ASUS Taichi

De ASUS Taichi is een apart product aangezien deze beschikt over maar liefst twee Full HD displays. Deze kunnen, zoals in onderstaande video getoond wordt, gebruikt worden voor een presentatie, voor het tonen van content aan een persoon die tegenover je zit of zelfs gewoon voor het gebruik als een tablet. Verder beschikt de Taichi onder meer over een Intel Core i5 of i7 processor, 4GB aan werkgeheugen, maximaal 256GB aan SSD opslaggeheugen, meerdere USB poorten, twee camera’s en Windows 8 als besturingssysteem. De Taichi komt in twee varianten; een 11.6 inch model en een 13.3 inch model. De prijzen variëren van 1.299 euro tot 1.699 euro.

ASUS Transformer Book

De Transformer Book lijkt meer op iets dat we al kennen van ASUS; de Transformer Android tablets. De tablet kan dan ook voorzien worden van een keyboard dock om het geheel als Ultrabook te gebruiken. In het dock zit nog een verrassing; een harddisk van maximaal 500GB voor de opslag van extra content. Naar verwachting komt de Transformer Book in meerdere schermformaten van 11.6 inch tot 14 inch, allen uitgerust met een Full HD display. Verder beschikt de Transformer Book over onder meer een Intel Core i5 of i7 processor, maximaal 4GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader en een microHDMI poort. Op het dock zelf bevinden zich nog USB en ethernet poorten.

ASUS Vivo Tab RT

De ASUS Vivo Tab RT hebben we al heel vaak voorbij zien komen, maar om je geheugen op te frissen en een goede eerste indruk te krijgen kun je terecht in onderstaande video. Voor een compleet overzicht van alle specificaties en features kun je terecht op de productpagina van de ASUS Vivo Tab RT.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Harold
  24 oktober, 2012 om 14:01

  Ben benieuwd naar de prijs van de Transformer Book. Schat deze toch op zo’n € 1.400,–

  • Martijn Chel
   24 oktober, 2012 om 14:16

   Daar ga ik ook wel vanuit ja, zeker met die harddisk in het keyboard en Full HD display.

 2. Harold
  24 oktober, 2012 om 14:24

  We zullen maar eens afwachten waar ze allemaal mee komen. Er komen zoveel nieuwe tablets op de markt de komende tijd en die moeten wel verkocht worden. Verwacht ook dat iedereen de kat uit de boom zal kijken en wellicht dat men pas gaat kopen als de prijzen zakken over een paar maanden of in een BTW aktie gaan kopen.

  • MaxRev
   24 oktober, 2012 om 19:34

   Kom dit Transformer Book met Digitizer?

   • Martijn Chel
    24 oktober, 2012 om 19:43

    Uit wat ik nu gelezen heb lijkt deze er niet in te zitten, helaas.

 3. MaxRev
  24 oktober, 2012 om 20:23

  Dat is echt jammer! Al die brand,zij maken producten ook nooit compleet. Kan je op de ViVo Tablet 810 softwares zoals
  Autodesk Sketchbook pro, Adobe Creative Suite?

 4. Harold
  25 oktober, 2012 om 10:37

  Ik ga voor de Transformer Book. Ben benieuwd wanneer- en waar deze te verkrijgen is. Wil eigenlijk niet wachten tot de prijs gaat zakken.

  Enig idee Martijn?????

  • Martijn Chel
   25 oktober, 2012 om 11:51

   Nee, geen idee nog. Ik hoop vandaag of morgen duidelijkheid van ASUS te krijgen.

 5. Harold
  25 oktober, 2012 om 11:58

  Laat het maar weten. Ik heb Asus een mail gestuurd met dezelfde vraag.

 6. karim
  25 oktober, 2012 om 18:33

  hij is geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maar ben bang dat het achterste scherm pittig snel beschadigd raakt…

 7. Djurre
  21 november, 2012 om 11:47

  Is er al meer nieuws met betrekking tot grafische software en de Asus Vivo Tab? Ik wil de Vivo gaan gebruiken als een alternatief voor een Wacom Cintiq, maar dan moet het natuurlijk wel werken. Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.