Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Vivo Tab RT krijgt 3G certificaat, bijna klaar voor introductie

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2012, 12:28 CategorieHardware

Nog drie weken geduld en dan kunnen we eindelijk de eerste Windows 8 en Windows RT tablets in de winkels verwachten. Op 25 oktober heeft Microsoft een Windows 8 event gepland staan waar waarschijnlijk het officiële startschot voor het nieuwe besturingssysteem gegeven wordt. Voordat het zover is worden alle tablets die moeten verschijnen klaargestoomd voor de lancering.

Zo heeft de eerste Windows RT tablet van ASUS deze week zijn 2G/3G certificaat ontvangen wat betekent dat de tablet zo goed als klaar is voor de markt. De Vivo Tab RT is gecertificeerd voor 2G GSM 850/900/1800/1900 en 3G HSUPA en HSDPA Cat.24 Cat.6 waardoor een maximale downloadsnelheid van 42Mbps gehaald zou kunnen worden. Hiermee wordt ook duidelijk dat er dus een 3G variant van de Vivo Tab RT gelanceerd zal worden, iets wat ASUS nog niet bevestigd had.

ASUS Vivo Tab RT

De ASUS Vivo Tab RT beschikt onder meer over een 10.1 inch Super IPS + display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een quad-core Tegra 3 processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, Bluetooth 3.0, NFC en Wifi. Natuurlijk kan ook dit model weer uitgerust worden met een optioneel keyboard dock dat beschikt over een QWERTY keyboard, een batterij en een USB 2.0 poort. Wat betreft de software is de tablet uitgerust met het voor ARM processors geoptimaliseerde Windows RT.

Prijs en beschikbaarheid

De Vivo Tab RT zou eind oktober in de winkels moeten liggen. Een adviesprijs heeft ASUS nog niet gegeven, maar de verwachting is dat deze 599 euro (zonder dock) zal zijn. De versie met dock zou 799 euro gaan kosten. Ook komt ASUS met de Vivo Tab, een 11.6 inch tablet met een Intel processor en het volledige Windows 8 besturingssysteem.

Alle reeds gelanceerde Windows 8 en Windows RT tablets van onder meer Microsoft, ASUS, Sony en Samsung vind je in onze tablet database.

Bron: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  03 oktober, 2012 om 22:05

  Ik heb me nog niet zo verdiept in deze Windows versie op een tablet maar kan je alle programma’s die je nu op een pc draait ook op een tablet met de volledige W8 versie installeren.

  Weet iemand hoe dat precies zit?

 2. Martijn Chel
  03 oktober, 2012 om 23:34

  Check dit artikel. Wordt het allemaal duidelijk :)
  http://www.tabletsmagazine.nl/2012/06/wat-is-het-verschil-tussen-windows-8-en-windows-rt/
  Korte antwoord; nee, dat is alleen mogelijk met de volledige Windows 8 versie.

 3. Harold
  03 oktober, 2012 om 23:40

  € 599,– zou een mooie prijs zijn, maar € 200,– voor een losse dock is weer net iets te veel van het goede.

  We wachten af, want ik hoop maar dat de concurrentie moordend zal zijn en de prijzen dan flink naar beneden zullen gaan.

  • Martijn Chel
   03 oktober, 2012 om 23:41

   Onder voorbehoud hoor, dat is puur wat er gelekt is.
   Overigens is 599 best veel voor een tablet zonder dock, kijkend naar de Android concurrentie. Laten we inderdaad hopen dat het allemaal meevalt of anders snel zakt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.