Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bijna driekwart van de in Nederland verkochte tablets is een iPad

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2012, 12:10 CategorieAndroid

In Nederland is de iPad nog steeds de meest populaire tablet en de enige Android tablet fabrikant die er echt toe doet is Samsung. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gfk die AllAboutPhones vandaag gepubliceerd heeft. De iPad heeft in ons land een marktaandeel van maar liefst 72 procent en is daarmee de absolute nummer één. Samsung volgt op grote afstand.

Apple, Samsung en ASUS

Uit de cijfers blijkt dat er momenteel in Nederland elke maand zo’n 100.000 tablets verkocht worden. Afgelopen augustus had Apple met de iPad een marktaandeel van 72,3 procent, terwijl Samsung het moet doen met 24,8 procent. De enige andere fabrikant die nog genoemd wordt is ASUS. Het bedrijf heeft met de Transformer tablets een marktaandeel dat tussen de 1 en 2 procent ligt.

Budget tablets zijn populair

Opvallend is dat het overige marktaandeel voornamelijk bestaat uit Chinese Whitelabel tablets die onder verschillende namen bij verschillende winkels verkocht worden. Hierbij worden specifiek de Polaroid, Archos Arnova, Tom-tec en Cresta tablets genoemd waarvan er elke maand een paar duizend verkocht worden. Tablet fabrikanten als Sony, Acer en Toshiba hebben een nagenoeg verwaarloosbaar marktaandeel en verkopen dus nauwelijks tablets.

iOS en Android

Ook wordt duidelijk dat het iOS besturingssysteem het grootst is in Nederland met een marktaandeel van 70 procent. Android volgt met een percentage van 29 procent en in de overige 1 procent vinden we besturingssystemen als Windows 7, PlayBook OS en webOS terug.

Via: AllAboutPhones

 • Delen:

Reacties

 1. paulotjasta
  23 oktober, 2012 om 1:16

  De ipad behoort toch niet onder de term “tablets”?

  • Martijn Chel
   23 oktober, 2012 om 1:21

   Waarom niet? Jawel hoor.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.