Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chameleon Launcher update met ondersteuning voor stock Android widgets

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2012, 13:24 CategorieAndroid

Zo’n twee weken geleden werd de Chameleon Launcher online gezet in de Google Play Store. Deze launcher is simpel gezegd een nieuw en interactief homescreen voor je Android tablet waarbij je verschillende widgets kunt gebruiken en zelfs voor de tijd van de dag, de locatie waar je jezelf bevindt of de verbinding die je hebt (mobiel of Wifi) een apart homescreen kunt instellen.

Vlak na de lancering maakte ik al een uitgebreide review van de Chameleon Launcher, welke 7,86 euro kost in de Google Play Store. Mijn oordeel was overwegend posities maar er zaten nog een paar nadelen aan de applicatie. De belangrijkste was het minimale aanbod van widgets. Zo had je alleen toegang tot onder meer Twitter, Facebook, het weer, de tijd en RSS feeds. Toch beloofde het bedrijf achter de launcher snel met updates te komen en de eerste update lijkt nu klaar te staan.

Deze week is er een teaser gepubliceerd waarin versie 1.1 getoond wordt. Deze versie bevat een nieuwe Google+ en GMail Calender widget. Maar, veel belangrijker is dat uit de video blijkt dat er ondersteuning voor de stock widgets binnen Android komt. Hierdoor kun je in de Chameleon Launcher gebruikmaken van de widgets die standaard met Android geleverd worden, een belangrijke uitbreiding van het kleine aanbod. Het bedrijf belooft binnenkort ook een widget catalogus toe te voegen waarmee gebruikers toegang krijgen tot widgets van derden.

Wanneer de update voor de Chameleon Launcher uitgerold zal worden is niet duidelijk. Wil je meer informatie over deze applicatie, kijk dan onze Chameleon Launcher review video.

 • Delen:

Reacties

 1. Robin
  06 oktober, 2012 om 15:21

  Het wordt steeds mooier.

  • Martijn Chel
   07 oktober, 2012 om 1:15

   Gebruik je het ook al? Zodra de update binnen is deel ik de ervaringen weer even.

 2. Peter
  07 oktober, 2012 om 16:08

  Helaas jammer dat je geen shortcuts naar apps (behalve onderaan) kan zetten op je screens. Alleen widgets zijn mogelijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.