Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De iPad is niet de enige 9.7 inch tablet met een high-res Retina display

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2012, 14:18 CategorieAndroid

Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe iPad is natuurlijk het hoge resolutie Retina display. De tablet is alweer een half jaartje te koop maar voor deze week had nog geen enkele andere fabrikant een display met een dergelijke resolutie gelanceerd. Toch is de iPad vanaf nu niet de enige 9.7 inch tablet met een hoge resolutie Retina display meer. De concurrentie komt uit China.

Chinese tablets met Retina display

Chinese tablet fabrikant Cube heeft deze week de Cube U9GT5 Android tablet gelanceerd; een 9.7 inch tablet met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Een andere Chinese fabrikant die gaat onder de naam Pandawill heeft ook een dergelijke tablet gelanceerd; de Chuwi V99. Liliputing heeft wat Chinese aanbieders vergeleken en komt tot de conclusie dat de gemiddelde prijs net onder de 300 dollar ligt, al komen daar vaak nog kosten voor verzending buiten China bij.

Specificaties

De Cube en Chuwi tablets lijken qua specificaties en design behoorlijk wat op elkaar, wat op zich niet vreemd is in China. Zo zijn beide modellen uitgerust met een 1.6Ghz Rockchip RK3066 dual-core processor, een Mali 400 quad-core grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, twee camera’s, Wifi, Bluetooth en een 10.000 mAh batterij. Beide tablets draaien op Android 4.1 Jelly Bean en bieden toegang tot de Google Play Store.

Er moet ergens op bespaard worden

Nou blijven het natuurlijk Chinese tablets die onder verschillende namen verschijnen, een mindere bouwkwaliteit hebben en qua prestaties bij lange na niet in de buurt komen bij die van de iPad. Maar, mocht je ontzettend graag een Retina resolutie display willen, geen groot budget hebben en de voorkeur geven aan Android dan zijn ze wellicht interessant.

 

 • Delen:

Reacties

 1. PcHammer
  20 oktober, 2012 om 9:46

  Die laatste zinnen over mindere bouwkwaliteit zijn aannames (neem ik aan?)Want dat is allang niet meer met chinese producten.

  • Martijn Chel
   20 oktober, 2012 om 12:15

   Dat zijn generalisaties. Dat het niet meer zo is ben ik het niet mee eens. Heb al veel ‘budget’ whitelabel tablets uit China voorbij zien komen waarbij dit een van de minpunten is.

 2. sjaak lammers
  30 november, 2014 om 14:46

  Ben sinds 3 weken in het bezit van een Pipo P1 ik kan hem vergelijken met een Ipad air de Pipo is ook met een retina scherm en heeft ook 2gb werkgeheugen alleen is de batterij beter nl 10000 mha wbt de weergave en snelheid alsmede de vormgeving en design doet hij zeker niet onder voor de Ipad en dat voor een prijs van 210€ wij zijn er zeer tevreden over vpor ons hoeft een duur Amerk niet meer

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.