Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell Latitude 10 Windows 8 tablet begin 2013 te koop voor 955 euro

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2012, 10:46 CategorieHardware

Eerder deze week kregen we al duidelijkheid over de XPS 10 Windows RT tablet en de XPS 12 convertible Windows 8 tablet van Dell, vandaag heeft het bedrijf de prijs van de Latitude 10 Windows 8 tablet bekendgemaakt. De 10.1 inch tablet is voornamelijk gericht op de zakelijke gebruiker en zal begin 2013 in Nederland verschijnen voor een prijs vanaf 955 euro.

Dell Latitude 10

De Dell Latitude 10 is een 10.1 inch tablet die volgens de fabrikant op eenvoudige en veilige wijze binnen bestaande IT-omgevingen kan worden geïntegreerd. De tablet biedt uitgebreide multimediafuncties, bijpassende accessoires en compatibiliteit met de huidige Windos applicaties. Net als alle andere zakelijke producten uit deze reeks kan de Latitude 10 eenvoudig aan bestaande beheerconsoles worden gekoppeld. De tablet beschikt over een vervangbare batterij en biedt optionele beveiligingsfuncties, zoals Dell Data Protection | Encryption voor encryptie van de harde schijf tot aan de USB poort.

De Latitude 10 beschikt over onder meer over een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Clover Trail processor, 2GB aan werkgeheugen, 128GB aan SSD opslaggeheugen, twee camera’s, Wifi, Bluetooth, een microUSB en een USB 2.0 poort en een miniHDMI poort. De tablet heeft een profiel van 10.1 millimeter, weegt 725 gram en beschikt over een vervangbare batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe tablet is volgens Dell zeer geschikt voor branches zoals de gezondheidszorg of overheidssector en is vanaf begin 2013 leverbaar met een optionele smartcard- en vingerafdruklezer voor 2-factor authenticatie. De batterij van de Latitude 10 heeft een werkduur tot 18 uur en kan worden uitgebreid met een optioneel productiviteits-dock en actieve stylus. De vanafprijs bedraagt 955 euro. • Delen:

Reacties

 1. pjotr kirillitisch
  26 oktober, 2012 om 9:34

  Ik meende eerder te hebben gelezen dat (enkele typen van) deze dell tablets ook een Wacom (?) active digitizer en stylus zouden zijn uitgerust (zoals ook de Lenovo Thinkpad 2, Asus Vivo Tab, HP Xs2 en andere Windows 8 tablets); M.i. zou dat dan ook meteen de belangrijkste feature zijn van deze tablet die de tamelijk forse prijzen kan rechtvaardigen.
  Weet iemand van de hoed en de rand hierover?

  • Martijn Chel
   26 oktober, 2012 om 10:10

   Klopt, maar die info kwam via Dell Italia. Dat heeft Dell Nederland nog niet bevestigd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.