Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell Latitude 10 Windows 8 tablet komt in drie varianten

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2012, 13:13 CategorieHardware

Afgelopen september lanceerde Dell haar nieuwste Windows 8 tablet in de vorm van de Latitude 10. Dit model is voornamelijk gericht op de zakelijke markt, maar komt ook in varianten die interessant kunnen zijn voor consumenten. De standaard Latitude 10 wordt dit jaar nog verwacht, twee nieuwe varianten worden begin 2013 op de markt verwacht.

Tijdens SMAU 2012 in Milaan presenteerde Dell deze week drie verschillende varianten van de Latitude 10 tablet en Notebookitalia was erbij om daar verslag van te doen.

Dell Latitude 10 Standard

In eerste instantie brengt het bedrijf de Latitude 10 Standard op de markt. Dit model beschikt onder meer over Windows 8 Pro als besturingssysteem, een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, Corning Gorilla Glass, een Intel Atom Clover Trail processor, 2GB aan werkgeheugen en 128GB aan SSD opslaggeheugen. Verder is de tablet uitgerust met een 8 megapixel en een 2 megapixel camera, Wifi, Bluetooth, een microUSB en een USB 2.0 poort en een miniHDMI poort. De Latitude 10 heeft een profiel van 10.1 millimeter, weegt 725 gram en beschikt over een vervangbare batterij. Ook kan er een desktop dock als optionele accessoire aangeschaft worden. De tablet moet half november te koop zijn.

Dell Latitude 10 Security en Light

Begin volgend jaar worden er twee nieuwe versies aan het assortiment toegevoegd; de Latitude 10 Security en de Latitude 10 Light. De eerste variant beschikt over dezelfde specificaties als het Standard model maar daar worden dan nog een vingerafdrukscanner, een SmartCard reader, een TPM 1.2 chip, en Dell Data Protection aan toegevoegd. Deze versie is 20 gram zwaarder dan de Standard versie. De Latitude 10 Light is zoals de naam al aangeeft een lichtere variant met een gewicht van 650 gram. Wat de precieze verschillen qua specificaties zijn is nog niet bekend.

De adviesprijzen van de Dell Latitude 10 tablets zijn nog niet bekendgemaakt.

Tijdens IFA 2012 presenteerde Dell ook twee andere Windows 8 tablets in de vorm van de XPS 10  en XPS 12 Duo. • Delen:

Reacties

 1. Stef
  19 oktober, 2012 om 20:30

  Nice maar ik ga zelf denk ik toch echt voor die MS windows 8 pro versie of een samsung tablet met i7 en 4gb geheugen. Vind het een beetje vaag dat jullie de pro laten zien met 2gb volgens mij was dit ook 4gb hoor. ff opnieuw informeren.

  • Martijn Chel
   19 oktober, 2012 om 20:38

   Je hebt helemaal gelijk, het is 4GB en ik heb het zojuist aangepast. Dit komt doordat Microsoft nu pas de specs online heeft gezet. Het werkgeheugen was een van de specs die nog niet bevestigd waren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.