Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu presenteert Stylistic Q572 Windows 8 tablet met AMD chip

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2012, 13:37 CategorieHardware

Eerder deze maand liet chipfabrikant AMD in een video al doorschemeren dat Fujitsu de eerste fabrikant zou zijn die met een Windows 8 tablet met AMD chip op de markt zou komen en gisteren heeft Fujitsu het eerste model officieel gepresenteerd. De Fujitsu Stylistic Q572 is een 10.1 inch tablet met afneembaar keyboard dock en de AMD Z-60 Hondo chip.

AMD Hondo chip

De AMD Z-60 Hondo chip moet volgens AMD verschillende voordelen bieden ten opzichte van onder meer de Intel Clover Trail chip. Zo beweert het bedrijf dat de grafische prestaties nog niet eerder zo indrukwekkend waren, moet de chip zeer energiezuinig zijn en liggen de kosten van de chip laag waardoor AMD tablets goedkoper in de markt gezet zouden moeten kunnen worden dan de Intel varianten.

Stylistic Q572

Maar, om terug te komen op de Fujitsy Stylistic Q572. Dit model beschikt verder over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, Radeon HD 6250 graphics, 4GB aan werkgeheugen, 64GB tot 256GB aan opslaggeheugen en ondersteuning voor een active digitizer stylus. Ook is de tablet voorzien van Wifi, Bluetooth, optioneel 4G/LTE, HDMI, USB 2.0 en USB 3.0 poorten, een SD card reader en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet heeft een profiel van 13.9 millmeter en weegt 820 gram.

Stylistic Q702

Ook kondigde Fujitsu gisteren de Stylistic Q702 aan, maar dit model hebben we al vaker voorbij zien komen. De tablet beschikt net als de Q572 over een afneembaar keyboard dock maar heeft een groter 11.6 inch display. Daarnaast is de tablet uitgerust met een Intel Ivy Bridge processor, 4GB aan werkgeheugen, een Intel HD 4000 GPU en maximaal 256GB aan opslaggeheugen.

Via: Slashgear

 • Delen:

Reacties

 1. Stef
  20 oktober, 2012 om 13:51

  Sorry maar hier pas ik voor..

  • Martijn Chel
   20 oktober, 2012 om 14:14

   Ja, is ook niet echt boeiend, maar die AMD chip is wel interessant. Zeker wanneer de prijzen daardoor wat lager komen te liggen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.