Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu toont techniek voor het met je ogen besturen van je tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2012, 16:56 CategorieHardware

Hardware fabrikant Fujitsu heeft samen met de Japanse telecom aanbieder NTT DoCoMo tijdens de CEATEC beurs in Japan een nieuwe techniek getoond die het mogelijk maakt om je tablet te besturen met je ogen. Het idee is dat je met je ogen bepaalde handelingen uitvoert zoals het van boven naar onder kijken om te scrollen of het focussen op een item om te openen.

Besturing middels de ogen

De techniek  heeft de naam I Beam meegekregen en werkt middels een infrarood LED en een camera die samen de positie van de ogen en de pupil bepalen. Vervolgens kunnen de ogen gevolg worden en wordt deze input verwerkt tot input op het display. Het resultaat is een soort cursor die je op het display bestuurt met je ogen. The Verge was tijdens CEATEC aanwezig en heeft onderstaande hands (eyes) on video gemaakt.

Hoewel het systeem na een kalibratie van 30 seconden behoorlijk nauwkeurig werkt zitten er nog wat nadelen aan. Het belangrijkste nadeel zou het focussen op een bepaald deel van het scherm zijn. Wanneer je namelijk even snel naar een ander element op het display kijkt wordt dit gelijk als input begrepen en wordt er een onbedoelde handeling uitgevoerd.

Toepassingen

De techniek bevindt zich nog in de prototype fase dus op korte termijn hoeven we geen tablets met ‘oogbesturing’ te verwachten. Daarbij is het nog maar de vraag of deze techniek voor consumenten vele handige toepassingen kent. Volgens Fujitsu is het handig wanneer je in bed ligt, in een drukke trein staat of maar één hand vrij hebt.

Innovatieve technieken

Overigens investeert Fujistu veel in nieuwe technieken voor mobiele apparaten. Eerder dit jaar toonde de fabrikant al een prototype handpalm scanner voor tablets en laptops en vorig jaar demonstreerde Fujitsu de compleet waterdichte Arrows Tab met gebaren bediening.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.