Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Goedkopere Google Nexus 7 met single-core chip en TN display’

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2012, 18:19 CategorieAndroid

Hoewel Google zelf nog steeds niks officieel bevestigd heeft is de komst van een Nexus 7 tablet met 32GB aan opslaggeheugen zo goed als zeker. Er gaan echter ook al een paar weken geruchten over een goedkopere Nexus 7. Deze variant zou 99 dollar (en dus waarschijnlijk euro) gaan kosten en zo de drempel voor potentiële Android gebruikers nog lager leggen.

Besparen op processor en display

Uit de geruchten die we tot vandaag voorbij zagen komen konden we maar weinig opmaken over de specificaties. Toch zijn juist die van belang, want hoe gaat Google het voor elkaar krijgen om een 99 dollar kostende tablet op de markt te brengen zonder aan Nexus kwaliteit in te leveren? Volgens bronnen van geruchtensite Digitimes wordt dit verwezenlijkt middels het gebruik van een single-core PRIZM WM8950 chip met een kloksnelheid van 800Mhz en een Mali 400 GPU. De huidige Nexus 7 maakt gebruik van een quad-core Tegra 3 processor, een van de belangrijke redenen voor de soepele en snelle prestaties.

Dat is niet alles want in Google zou er ook voor kiezen om een HUVA TN paneel als display te gebruiken. De huidige Nexus 7 maakt gebruik van een IPS display waardoor de helderheid hoog is en de kijkhoeken wijd zijn. Mocht Google voor een nog goedkopere Nexus 7 kiezen dan zijn dit in ieder geval wel de elementen waarop bespaard moet worden. Het display, het touchscreen en de processor zijn namelijk verantwoordelijk voor meer dan de helft van de kostprijs van de tablet.

Een nog goedkopere Nexus 7

De vraag is alleen of Google het zich kan veroorloven om een dergelijke tablet op de markt te zetten. Het Nexus label staat al een tijdje voor vooruitstrevende en innovatieve producten die als referentie dienen voor de markt. Aan de ene kant zou je kunnen zeggen dat dit met een 99 dollar Nexus 7 tablet met dergelijke prestaties niet mogelijk is. Aan de andere kant zou een dergelijke tablet in het prijssegment van rond de 100 dollar juist wel een referentie en innovatief product kunnen zijn. Ook legt Google de drempel voor potentiële kopers dan nog lager waardoor de Android userbase snel vergroot kan worden.

Als we de geruchten mogen geloven dan zien we de goedkopere Nexus 7 dit kwartaal nog verschijnen. Overigens is het niet duidelijk of ASUS ook deze keer weer als partner aan de slag gaat.

  

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.