Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google en Samsung werken aan hoge resolutie Nexus 10 tablet’

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2012, 11:12 CategorieAndroid

We hebben de afgelopen dagen een aantal interessante geruchten over Nexus producten voorbij zien komen, met name over nieuwe Nexus 7 modellen. Toch wachten veel mensen met smart op een 10.1 inch Nexus tablet. Voor diegenen is het volgende gerucht wellicht erg interessant. Google zou namelijk samenwerken met Samsung voor de productie van een high-res Nexus 10.

Hoge resolutie Nexus 10

NPD DisplaySearch analist Richard Shim vertelt aan het Amerikaanse CNET dat Google deze keer weer voor Samsung heeft gekozen om een Nexus device te ontwikkelen. Nou is dat en de afmeting van 10 inch niet heel bijzonder en wellicht een logische stap. Wat wel opvallend is, is dat de resolutie van deze 10.1 inch tablet maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels zou bedragen. Dat komt neer op 299 pixels per inch, iets meer dan de 264 pixels per inch van de iPad 3.

Goedkopere Nexus 7

Afgezien van de resolutie en het schermformaat weet Shim helaas geen andere details over de Nexus 10 te melden. Wel interessant is dat hij aanhaalt dat Google werkt aan een 99 dollar Nexus 7 tablet die in december in productie genomen moet worden. Hier hebben we namelijk eind vorige maand ook al geruchten over voorbij zien komen.

Maar, ook wat deze tablet betreft zijn er geen verdere details en is het dus afwachten wat er komen gaat.

   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.