Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google komt 29 oktober met een Nexus 7 3G en een Nexus 10 tablet’

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2012, 23:28 CategorieAndroid

Vorige week kondigde Google aan op 29 oktober een Android evenement te houden maar wat de precieze inhoud zou zijn wilde de internetgigant niet vertellen. Toch lijkt vandaag alle informatie al uitgelekt. The Next Web heeft namelijk van bronnen vernomen wat Google op 29 oktober zal presenteren en voor de tablet liefhebbers is er veel goed nieuws te melden.

Nexus 7 3G

Het eerste nieuwtje is eigenlijk geen nieuws meer omdat we het vandaag al van diverse winkels bevestigd kregen. Google komt namelijk met een 32GB variant van de Nexus 7. Dit model moet begin november in de Nederlandse winkels liggen en krijgt een prijskaartje van 249 euro.

Daarnaast zou Google volgens The Next Web een 3G (HSPA+) versie van de Nexus 7 presenteren. Dit model zou ook uitgerust zijn met 32GB aan opslaggeheugen. Over een 3G variant hebben we de afgelopen weken ook een aantal geruchten voorbij zien komen dus dit zou geen grote verrassing zijn.

Nexus 10

Wat wel een grote verrassing zou zijn is een Nexus 10 tablet. Kijkend naar de laatste geruchten zou deze tablet samen met Samsung ontwikkeld worden en ergens volgend jaar op de markt verschijnen. Toch zal Google de Nexus 10 volgens The Next Web op de 29e al presenteren. De tablet gaat momenteel onder de codenaam Manta en is voorzien van high-end specificaties. Zo zou de tablet beschikken over een 10.1 inch display met een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en een 16:10 beeldverhouding.

Daarbij zou de Nexus 10, wat overigens niet met zekerheid de naam van de tablet zal zijn, uitgerust worden met Android 4.2. Deze Android versie zou in eerste instantie de naam Key Lime Pie krijgen maar wordt nu toch onder de Jelly Bean noemer geplakt.

Google Now

Uit de uitnodiging die Google vorige week verstuurde viel overigens ook te halen dat er op het gebied van software, waarschijnlijk in de vorm van Google Now, een aantal nieuwigheden gepresenteerd zullen worden.

  

 • Delen:

Reacties

 1. Daan
  22 oktober, 2012 om 10:52

  Ben erg benieuwd naar deze tab.
  Een vriendin van mij heeft de nexus 7..gaaf!
  Alleen jammer dat er geen sd kaart in kan, hopelijk krijgt de nexus 10 wel die mogelijkheid, maar dat zal wel : high-end !
  Heeft google eigelijlk wel een vinger in de pap wat betreft de materialen?
  Als ik nl Samsung vergelijk met bv Asus dan vind ik dat asus wel stevigere tablets maakt….ben benieuwd en vooral: DE PRIJS!

 2. Sjaak
  23 oktober, 2012 om 1:32

  Gaat die 3G versie ook een belfunctie krijgen (zoals de 7″ Galaxy Tab 3G)?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.