Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert losse Google Agenda applicatie voor Android

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2012, 11:50 CategorieAndroid

Google heeft vandaag de agenda/kalender applicatie die in Android gebakken zit als losse applicatie in de Play Store gelanceerd. Hierdoor kan de applicatie als losstaand element sneller updates ontvangen en kun je als tablet-gebruiker kiezen voor een Google app in plaats van een app die door de fabrikant van je tablet geleverd wordt. Denk hierbij aan Samsung’s S Planner.

De Google Calendar (in Nederland Google Agenda) applicatie is niet nieuw. Deze zat namelijk reeds verwerkt in het Android besturingssysteem en zal vanaf nu ook gewoon nog standaard meegeleverd worden. Het verschil is dat de applicatie niet meer in de Android ROM te vinden is maar via de Play Store aangeboden wordt, iets wat Google met steeds meer apps doet. Google geeft aan dat het updaten van apps hierdoor eenvoudiger en sneller kan gebeuren.

Met de lancering van de losse Google Calendar agenda applicatie worden ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het nu mogelijk om afspraken/meldingen te snoozen vanuit de app en de notificatiebalk en is het mogelijk via de applicatie een e-mail te sturen om bijvoorbeeld door te geven dat je verlaat bent voor een afspraak. Ook kun je nu de pinch-to-zoom functie gebruiken om meer afspraken in het venster verschijnen.

De Google Agenda (Calendar) applicatie is gratis te downloaden in de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.