Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Nexus 10 tablet met hoge resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2012, 17:48 CategorieAndroid

Het Android evenement dat vandaag gepland stond gaat niet door maar dat heeft Google niet tegengehouden om haar nieuwste producten te lanceren. Een van de meest opvallende producten, waar we overigens het meeste al van wisten, is de Nexus 10 tablet. Dit model moet vanaf 13 november in de winkel liggen voor een bedrag van 399 dollar/euro.

Google Nexus 10

De Nexus 10 tablet is zoals verwacht een product van Samsung en draait op een krachtige Samsung Exynos 5250 ARM Cortex-A15 dual core processor met een kloksnelheid van 1.7GHz. Daarnaast beschikt de tablet over een 10.1 inch Super PLS display met Gorilla Glass 2 bescherming en een resolutie van maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels, wat neerkomt op 300 pixels per inch.

Verder is de tablet uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, een Mali T604 GPU, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.9 megapixel camera aan de voorzijde, stereo speakers die naar voren wijzen, een microHDMI en een microUSB poort, NFC ondersteuning, Bluetooth 4.0, Wifi b/g/n en een 9.000 mAh batterij die voor 9 uur aan speelplezier moet zorgen. Helaas is er dus geen microSD card reader om het geheugen uit te breiden.

De Nexus 10 heeft een afmeting van 63,9 x 177,6 x 8,9 millimeter en weegt 603 gram. De behuizing is compleet gemaakt van plastic.

Android 4.2 Jelly Bean

De Nexus 10 is uitgerust met Android 4.2 Jelly Bean waarin de belangrijkste verbetering de toevoeging van gebruikersaccounts is. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers een account op één tablet aanmaken waardoor de eigen instellingen en applicaties verschijnen.

Hands-on met de Nexus 10

The Verge is deze week langs geweest bij Google en mocht de Nexus 10 tablet en de nieuwe Nexus 4 smartphone van dichtbij bekijken.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nexus 10 moet vanaf 13 november in de VS, de UK, Australië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Canada en Japan verschijnen voor een prijs van 399 dollar. Hiervoor krijg je de 16GB Wifi-only variant. Voor 499 dollar kun je een 32GB variant aanschaffen. De tablet wordt via in deze landen de Google Play Store verkocht.

Nederland zit niet bij de eerste landen die de tablet krijgen maar waarschijnlijk gaat de lancering op dezelfde manier als met de Nexus 7. We moeten dus even geduld hebben en krijgen waarschijnlijk ook maar een beperkte voorraad.

Update 29/10 19.10: Zojuist heeft Samsung laten weten dat de Nexus 10 niet naar Nederland zal komen.

 • Delen:

Reacties

 1. Jaap
  29 oktober, 2012 om 18:56

  Androidworld meldt dat deze niet in Nederland uitkomt dit na telefonisch contact met Samsung. Lijkt mij een wijs besluit, zulke hardware zonder de volledige android ervaring is gewoon zonde van je product.

  • Martijn Chel
   29 oktober, 2012 om 18:59

   Thanks voor de tip, ik snap alleen je laatste zin niet. Doel je op de Play Store functies?

 2. Jaap
  29 oktober, 2012 om 19:19

  Ja, naar mijn mening zal android altijd het onderspit delven onder het grote publiek in Nederland als deze niet iets veranderen aan het aanbod aan content. Men bied geweldige producten voor een veel acceptabelere prijs echter zonder uitgebreide content is het de helft van het product dat het kan zijn. Voor producenten is het dan ook logisch om de focus op landen te leggen waar dit wel het geval is.

  Of dit alleen aan google ligt laat ik in het midden maar dit en het update beleid zijn android haar zwakste punten.

  • Martijn Chel
   29 oktober, 2012 om 19:23

   Ja, daar kan ik wel inkomen, al denk ik dat er ook zonder Play Store movies en alle andere content een markt voor is. 399 euro/dollar voor deze specs is gewoon niet veel geld en had een leuke tablet geweest. Volgens mij maakt het voor Samsung niet uit waar de tablet gelanceerd wordt. Google neemt ze af, Samsung hoeft ze alleen maar te distribueren.

 3. Jaap
  29 oktober, 2012 om 19:30

  In dit geval zal de producent daar waarschijnlijk geen of minder invloed op hebben. Maar het zal me niet verbazen als producenten steeds meer de focus gaan leggen op de landen waar het content aanbod het grootste is. Google doet dit nu zelf ook, voor hun is dit uiteraard een veel interessanter gebied omdat ze hier meer inkomsten uit playstore kunnen halen.

  Voor mij persoonlijk 1 van de grootste Zwaktes terwijl dit in andere landen juist een kracht is van google.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.