Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google legt uit waarom de Nexus modellen geen SD card reader hebben

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2012, 13:22 CategorieAndroid

Een klacht die we vaak voorbij zien komen als het gaat om de Nexus 7 of de recent aangekondigde Nexus 10 tablet is het ontbreken van een (micro)SD card reader om het geheugen uit te kunnen breiden. Google heeft ervoor gekozen om deze niet in de behuizing te verwerken, maar wat is hier de reden voor? In een Google+ bericht laat Matias Duarte, de man achter de gebruikerservaring binnen Android, weten waarom hier niet voor gekozen is.

Alles draait om de gebruikerservaring

Volgens Duarte vindt iedereen het idee van het gebruik van een SD card interessant maar eigenlijk is het verwarrend voor gebruikers. Duarte geeft aan dat het dan onduidelijk wordt waar je foto’s, video’s of muziek op moet slaan. Is dit op je telefoon of op je SD card? Moet er dan elke keer gevraagd worden welke keuze je wilt maken? En wat gebeurt er met de gebruikerservaring wanneer je de SD card verwijdert? Alles bij elkaar genomen is het volgens Duarte gewoon té verwarrend.

We houden het simpel

Daarom kiest Google voor een andere aanpak. De Nexus modellen hebben een vaste hoeveelheid aan opslaggeheugen en je kunt dit gebruiken zonder je zorgen te maken over bestanden of waar apps hun gegevens opslaan. Met een Nexus weet je precies hoeveel opslaggeheugen je krijgt en aan de hand daarvan kun je besluiten welk model geschikt is voor je. ” That’s simple and good for users.” • Delen:

Reacties

 1. karim
  31 oktober, 2012 om 14:16

  dafuq… als dat je reden is, kun je toch net zo goed het interne geheugen vergroten das ook simpel. ongeveer 32 a 64 gb zou ik prima vinden

 2. Jantm
  31 oktober, 2012 om 15:25

  Wat een betutteling! Mag ik misschien zelf uitmaken hoe ik mijn gebruikerservaring wil hebben?

 3. delacosa
  31 oktober, 2012 om 18:22
 4. aciddoc
  31 oktober, 2012 om 22:33

  daarom krijgen we ook de nexus 10 niet,omdat hun voor ons denken :-)

 5. Daan
  01 november, 2012 om 0:26

  Tja..ik kan me bijna niet voorstellen dat er zoveel mensen zijn die niet weten waar ze iets opslaan..en ja..laat ze dan idd met meer keuze komen qua gigabyte’s.
  Nexus 10 niet naar nederland..bittere pil voor een hoop mensen…samsung boert toch goed met zijn merk?? Maar ja…we zijn maar een klein landje waar de ipad toch nog het beste boerd geloof ik…
  Maar nu komen er tablets met lekker veel pixels…dit doet me twijfelen als ik nadenk om een asus infinity te nemen…
  Maakt het nu echt zoveel verschil met een infinity qua hd foto’s en films of …..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.