Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 10 duikt op met Android 4.2 en 2.560 bij 1.600 resolutie

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2012, 19:44 CategorieAndroid

Een nieuwe tablet geheim houden is tegenwoordig nagenoeg onmogelijk, zelfs Apple heeft er moeite mee. Volgende week maandag gaat Google naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe tablet presenteren in de vorm van de Nexus 10 en ook dit model is inmiddels al nagenoeg compleet gelekt. Als bovenstaande echt is, en dat lijkt er wel op, kijken we hier namelijk naar de Nexus 10.

Over de Nexus 10 zijn de afgelopen weken al meerdere geruchten verschenen, gisteren verscheen zelfs een handleiding waaruit we konden opmaken dat de tablet over zowel een USB als HDMI poort zou beschikken maar het zonder microSD card reader moet stellen. Bovenstaande foto is afkomstig van BriefMobile die de Nexus 10 in handen zegt te hebben. Daarom hoeven we het niet alleen met een foto te doen, ook de specificaties zijn bekend.

Specificaties Nexus 10

Zo beschikt de Nexus 10, gemaakt door Samsung overigens, over een dual-core 1.7GHz Samsung Exynos 5250 processor, een Mali-T604 GPU, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan intern opslaggeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, NFC ondersteuning, Wifi en Bluetooth 4.0. Het meest interessante is echter het Super AMOLED display met een resolutie van maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels. Wat betreft de software draait de Nexus 10 op de volgende Android versie; Android 4.2. Uit de foto’s van BriefMobile blijkt dat in deze versie van Android eindelijk meerdere gebruikersaccounts aangemaakt kunnen worden.

Android event

Het enige wat nu nog ontbreekt, mits alles waar is natuurlijk, is een prijs. Deze krijgen we waarschijnlijk maandag tijdens het Android evenement van Google te horen.

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. karim
  26 oktober, 2012 om 22:04

  12560?!?!?!? ff verbeteren lijkt me toch?

 2. karim
  26 oktober, 2012 om 22:43

  geen dank…

  • Sam Rijver
   26 oktober, 2012 om 22:57

   Martijn is ongetwijfeld erg blij dat je zijn tikfout hebt gespot, maar ik weet dat hij onderweg is en heeft waarschijnlijk de verbetering vanaf zijn mobiel gedaan. Ik denk dat hij nog geen kans gezien heeft om je te bedanken. Dus hierbij. Zoals altijd zijn we erg blij met oplettende lezers want er gaat soms wel eens wat fout qua tikken :)

   • karim
    26 oktober, 2012 om 23:05

    is al goed hoor ;)! was maar een grapje

  • Martijn Chel
   26 oktober, 2012 om 23:34

   Dank!

 3. Daan
  26 oktober, 2012 om 23:04

  WAT EEN TELEURSTELLING ZEG !
  Tja ok,,mooi scherm.goede processor maar voor de rest…
  16 gig en dan zonder uitbreidings mogelijkheden….echt jammer hoor.
  Ik keek juist heel erg uit naar de nieuwe nexus maar nee…hier knap ik dus op af…
  Ten eerste dus de opslag cappaciteit en ten twede de vorm…
  Het geluid lijkt me wel top want dat vond ik op de samsung note ook een grote pluspunt.
  Nu hoop ik stiekem een beetje dat deze foto’s nep zijn maar dat zal wel niet.
  He..jammer…een dumper voor me..
  O google..laat je volgende tab weer door asus maken!!

 4. Sam Rijver
  27 oktober, 2012 om 10:32

  Ik ben erg benieuwd naar dit apparaat. Vooral het scherm wil ik graag in het echt zien. Ook is de nieuwe generatie CPU/GPU interessant om in actie te kunnen zien, er moeten steeds meer pixels gepushed worden (opvallend genoeg vooral op mobiele apparaten) en daar is kracht voor nodig. Een stukje dat ik erover las op anandtech doet in ieder geval goed hopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.