Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 10 verschijnt in pijnlijk korte hands-on video

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2012, 12:34 CategorieAndroid

Wat we van het Google Android evenement kunnen verwachten is inmiddels wel duidelijk want we hebben voor zowel de Nexus 7 32GB, de Nexus 7 met 3G en de nieuwe Nexus 10 al overtuigende bewijzen voorbij zien komen. Helaas moeten we nog even geduld hebben voor de officiële presentatie want door orkaan Sandy is het event van komende maandag uitgesteld.

Hands-on video Nexus 10

Om de tijd door te komen heeft BriefMobile, de website die eerder deze week de eerste foto’s en volledige specificaties van de Nexus 10 online zette, nu een (pijnlijk) korte video van de tablet gepubliceerd. Maar, bewegend beeld is bewegend beeld en maakt de komst van de Nexus 10 eigenlijk alleen maar waarschijnlijker. Wat kunnen zien? Tja, dat Google Chrome zonder problemen opstart op de Nexus 10.

Nexus 10 specificaties

Toch kunnen we er nog wel één interessant nieuwtje uithalen, want in het bijbehorende artikel van BriefMobile wordt geschreven over een IPS display. Eerder werd er vanuit gegaan dat Samsung gebruik had gemaakt van een Super AMOLED display. De resolutie is onveranderd gebleven met 2.560 bij 1.600 pixels. Verder beschikt de tablet over een dual-core Samsung Exynos 5250 processor, 2GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel camera en 16GB aan opslaggeheugen. Volgens BriefMobile is de Nexus 10 gemaakt van polycarbonaat materiaal wat het apparaat zeer slank en licht maakt. Wat betreft de software zou de tablet draaien op Android 4.2.

 • Delen:

Reacties

 1. Daan
  28 oktober, 2012 om 14:19

  Tja..de foto’s waren dus echt..
  Wordt dus ff wachten tot de officiele presentatie.
  Ik blijf het een vreemde gekke vorm vinden, maar goed..
  Er zullen wel fans zijn die het juist weer te gek vinden..maar ja…16 gig is heel snel vol! :-)

 2. Robin
  29 oktober, 2012 om 11:57

  Is er al een prijs indicatie voor deze 10inch en heeft deze ook wederom geen SD kaart slot net zoals de 7inch Nexus?

  Ik zit te twijfelen of ik een iPad 2 (356 euro), Samsung Galaxy Tab 2 – 10inch (299 euro), Asus Transformer Pad 300T (369 euro) of mogelijk de nieuwe Google/LG Nexus 10inch.
  Alleen de Asus heeft voor zover ik weet een SD kaartslot en heeft quad core en 32GB opslag i.t.t 16GB.

  iPad = super apps
  Samsung/Asus/Google (LG) = makkelijk epub, video (mkv/avi e.d) direct opzetten

  • Martijn Chel
   29 oktober, 2012 om 12:52

   Nee, dat is nog te vroeg. De tablet is nog niet eens aangekondigd.
   Ik denk echter dat de prijs boven je budget uitkomt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.