Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 7 32GB variant begin november te koop voor 249 euro

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2012, 10:48 CategorieAndroid

De Google Nexus 7 is alweer een maandje te koop in Nederland, maar de voorraad is tot nu toe zeer beperkt geweest. De komende weken moeten er volgens ASUS een groot aantal leveringen verschijnen met daarbij ook een nieuwe variant van de tablet. We hebben het al een aantal weken over de komst van een Nexus 7 tablet met 32GB aan opslaggeheugen en de kans is groot dat Google dit model tijdens het Android event op 29 oktober officieel zal presenteren.

Begin november voor 249 euro

Vorige week lieten diverse Nederlandse winkels aan klanten die een Nexus 7 met 16GB aan opslaggeheugen besteld hebben weten dat dit model vervangen zal worden door een 32GB variant, zonder extra kosten. Deze nieuwe modellen zouden in week 45, vanaf 5 november, naar Nederland komen.

Inmiddels hebben we de bevestiging van een aantal winkels gekregen dat het 32GB model inderdaad vanaf 5 november in Nederland zal verschijnen. Daarnaast zal de prijs van het 32GB model op 249 euro liggen, hetzelfde bedrag als dat de 16GB versie nu kost.

16GB model wordt goedkoper

Of winkels de Nexus 7 met 16GB nog blijven voeren en tegen welke prijs is op dit moment niet duidelijk. Uit de informatie van een aantal winkels blijkt dat er nu op het 32GB gefocust wordt.

Media in de VS meldden gisteren dat de 16GB versie vanaf 29 oktober voor 199 dollar, de prijs van de huidige 8GB versie, verkocht gaat worden. Het 8GB model zou verdwijnen. Voor Nederland houdt dit mogelijk in dat de 16GB versie vanaf 29 oktober 50 euro goedkoper wordt en dus te koop zal zijn voor 199 euro.

Meer informatie

Overigens heeft nog geen enkele Nederlandse winkel het 32GB model op de website staan. Zodra de eerste tablets in Nederland verschijnen vind je alle prijzen terug op de productpagina van de Google Nexus 7.

  

 • Delen:

Reacties

 1. Moeskoetie
  21 oktober, 2012 om 17:09

  Jammer dat bvb bcc niet vermeld tegen klanten die een neus kochten, dat er een 32gb versie aan zat te komen.

  • Martijn Chel
   21 oktober, 2012 om 22:43

   Tja, ik denk dat er bij winkels ook veel verwarring over is. Het is meer jammer van Google zelf.

 2. Martijn
  25 oktober, 2012 om 19:46

  Goedkoop is duurkoop. Het scherm van de Nexus 7 blijkt zeer kwetsbaar en peperduur om te vervangen. Die van mij is gevallen, scherm gebarsten en onbruikbaar : reageert nergens meer op. Kan hem weggooien want reparatie is duurder dan een nieuwe aanschaffen.

  • Martijn Chel
   25 oktober, 2012 om 19:50

   Is dat niet bij alle tablets het geval? Probeer het scherm van je Transformer, iPad of Iconia Tab maar eens te vervangen. kost een hoop geld.

 3. Eric
  05 november, 2012 om 13:10

  Bij welke winkels ligt de 32GB versie dan? Ik kan deze nog nergens vinden op de websites van MM, Saturn, BCC, Dixons e.d.

  En gaat de 16GB versie dan voor EUR 199,- in de verkoop?

  • Martijn Chel
   05 november, 2012 om 13:55

   Nog nergens. Waarschijnlijk vanaf maandag.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.