Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google publiceert richtlijnen voor hoge kwaliteit tablet apps

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2012, 10:17 CategorieAndroid

Het aantal Android applicaties dat geoptimaliseerd is voor tablets blijft nog steeds ver achter op het aantal smartphone apps waardoor op tablets vaak geschaalde applicaties gebruikt worden. Apps zijn wellicht het belangrijkste onderdeel van een ecosysteem en daarom heeft Google deze week een aantal richtlijnen gepubliceerd voor de ontwikkeling van apps.

Het laten ontwikkelen van hoge kwaliteit applicaties voor tablets is van groot belang, zeker gezien de concurrentie (met name Apple) hierin nog steeds voorop loopt. Om Android app ontwikkelaars te helpen bij het optimaliseren van apps voor tablets heeft de internetgigant een Tablet App Quality Checklist online gezet. Hierin wordt omschreven wat gebruikers van een tablet van een app verwachten en hoe je als ontwikkelaar aan deze verwachtingen kunt voldoen.

In de checklist worden een aantal voorbeeld codes gegeven en wordt verwezen naar uitgebreide handleidingen voor het ontwikkelen van een applicatie. Ook beschrijft Google het belang van het ontwerp voor de verschillende schermformaten, hoe je de extra ruimte op tablets optimaal kunt gebruiken en hoe je lettertypen en widgets optimaal in kunt zetten voor tablets. Op de Android Developers Google+ pagina zullen vanaf nu ook tips verschijnen voor het ontwikkelen van apps.

Uiteindelijk moet dit alles zorgen voor meer en betere applicaties voor tablets die aan de verwachtingen van tabletgebruikers voldoen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.