Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Android 4.1.2 update uit, landscape modus voor de Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2012, 19:33 CategorieAndroid

Google heeft zojuist een kleine update uitgerold voor het Android besturingssysteem. De update wordt door Google’s Jean-Baptiste Queru omschreven als een “minor update” van Android 4.1.1 Jelly Bean waarin voornamelijk wat stabiliteitsverbeteringen en bugfixes zitten. Toch zit er nog een speciale toevoeging aan de update; landscape modus voor de Nexus 7 tablet.

Landscape modus Nexus 7

Toen de Nexus 7 gelanceerd werd door Google viel op dat de homescreens alleen in portrait (verticale) modus gebruikt konden worden. De reden voor deze beperking was volgens Google dat 7 inch tablets met name in deze positie gebruikt worden, vooral tijdens het lezen van een boek of het surfen op het internet. Toch was er blijkbaar veel vraag naar een landscape (horizontale) modus, iets wat overigens al mogelijk was via diverse custom ROM’s. De landscape modus wordt standaard met Android 4.1.2 Jelly Bean uitgerold en daar is dus geen custom ROM voor nodig.

Update wordt nu uitgerold

De update wordt momenteel in fasen uitgerold waardoor het even kan duren voordat je de melding op je Nexus 7 krijgt. Het is altijd mogelijk handmatig te controleren op een update door nar de instellingen van je tablet te gaan en te zoeken onder het kopje ‘Over tablet’. Onze Nexus 7 heeft in ieder geval nog geen update ontvangen.

Via: Android Police 

 • Delen:

Reacties

 1. tom
  11 oktober, 2012 om 18:59

  Wilde jullie even laten weten dat ik inmiddels de update naar 4.1.2 binnen heb!

  • Martijn Chel
   11 oktober, 2012 om 19:01

   Thanks! Ik nog steeds niet :(

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.