Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de NEC Medias Tab: ‘s Werelds lichtste tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2012, 18:51 CategorieAndroid

Twee weken terug zagen we een opvallende tablet voorbij komen in de vorm van de NEC Medias Tab. Dit model is zo opvallend omdat het de lichtste tablet ter wereld is met een gewicht van maar 249 gram. Het mag dan een 7 inch tablet zijn, maar zelfs de Nexus 7 is bijna 100 gram zwaarder. De NEC Medias Tab is zo licht door de carbon fiber (koolstofvezel) behuizing.

NEC Medias Tab

Deze week vindt in Japan de CEATEC 2012 beurs plaats waar elektronicafabrikanten hun nieuwste gadgets tonen. Ook NEC is van de partij en het Amerikaanse Engadget heeft de Medias Tab even van dichtbij mogen kijken. Zoals je in onderstaande video ziet heeft de tablet een zeer elegant wit design en is het niet alleen een van de lichtste maar ook een van de dunste tablets die je momenteel kunt vinden.

De NEC Medias Tab is een 7 inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een Qualcomm Snapdragon MSM8960 1.5GHz dual-core processor. Verder beschikt de tablet over onder meer 1GB aan RAM, een 8 megapixel camera voor foto’s en video’s, een 2 megapixel camera voor videogesprekken, een module voor TV ontvangst, Wifi, Bluetooth en een 3100 MaH batterij. De tablet draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen een skin van het Japanse DoCoMo.

Prijs en beschikbaarheid

De Medias Tab is momenteel te koop in Japan bij telecom provider NTT DoCoMo en de kans dat de tablet naar Europa komt is helaas erg klein.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.