Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP onthult ElitePad 900 Windows 8 tablet met ‘smart jackets’

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2012, 10:16 CategorieHardware

Na vele geruchten en opgedoken afbeeldingen in commercials heeft HP vandaag dan eindelijk haar nieuwste Windows 8 tablet voor zakelijke gebruikers onthuld. De tablet heeft de naam HP ElitePad 900 meegekregen en moet in januari op de markt verschijnen. HP focust zich met het apparaat op de zakelijke markt en brengt speciale ‘smart jackets’ om de tablet uit te breiden.

HP ElitePad 900

De ElitePad 900 is een 10 inch tablet met een capacitief touchscreen en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Deze resolutie is nogal opvallend aangezien Microsoft aangegeven heeft dat 1.366 bij 768 pixels de minimale resolutie is om van alle features binnen Windows 8 gebruik te maken. De reden dat HP voor een lagere resolutie kiest heeft waarschijnlijk te maken met de betere compatibiliteit met Windows 7 en Windows XP programma’s die voor zakelijke gebruikers van groot belang zijn. Wel kun je de tablet aansluiten op een 1080p display waardoor alle features binnen Windows 8 te gebruiken zijn.

Verder beschikt de tablet over een 1.8GHz Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen, Corning Gorilla Glass bescherming, ondersteuning voor een digitale stylus en maximaal 64GB aan opslaggeheugen. Qua aansluitingen is de tablet minimaal uitgerust. Je krijgt alleen een microSD card reader en een USB adapter. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1080p webcam voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s. Daarnaast beschikt de tablet over stereo speakers, Wifi, Bluetooth 4.0, NFC ondersteuning, optioneel 3G en een batterijduur van zo’n 10 uur.

De tablet is uitgerust met een aluminium behuizing en moet volgens HP tegen een stootje kunnen. De fabrikant geeft zelfs aan dat de tablet bestand is tegen slijtage, vallen, stof, hoge en lage temperaturen en trillingen. De tablet weegt zo’n 620 gram en is 9.2 millimeter dun.

Smart jackets

HP heeft diverse zogenaamde ‘smart jackets’ voor de ElitePad 900 ontwikkeld. Dit zijn cases die de tablet bescherming bieden maar die daarnaast mogelijkheden bieden voor extra functies in de vorm van extra poorten, een langere batterijduur of een extern keyboard. Zo is er bijvoorbeeld een smart jacket die is uitgerust met twee volwaardige USB poorten, een volwaardige HDMI poort en een volwaardig SDHC card slot. Deze smart jacket beschikt ook over een compartiment waar een externe batterij in geplaatst kan worden.

 

Dock en stylus

Naast de smart jackets komt HP ook met een dock voor de ElitePad 900. Dit dock biedt ook weer extra aansluitingsmogelijkheden als een VGA poort, een HDMI poort, een ethernet poort, audio jacks en USB poorten. Naast het dock kan dus een stylus gekocht worden waarmee je de tablet kun bedienen maar waar je ook mee kunt schrijven of tekenen.

Zakelijke features

De HP ElitePad 900 beschikt ook over een aantal zakelijke features zoals een TPM module en Bitlocker encryptie. Daarnaast biedt het bedrijf aan grote klanten de mogelijkheid om tablets zelf in huis te kunnen repareren zonder gevoelige informatie aan anderen bloot te stellen. Qua software kan overigens gekozen worden uit Windows 8 en Windows 8 Pro.

Video

Laptopmag heeft de tablet al even vast mogen houden en onderstaande hands-on video gemaakt.

Ajay Gupta van HP geeft in onderstaande video een uitgebreide demonstratie van de ElitePad 900, inclusief de nieuwe accessoires.

Prijs en beschikbaarheid

De ElitePad 900 moet in januari 2013 op de markt verschijnen. Een adviesprijs is nog niet bekend. Overigens lanceerde HP tijdens IFA 2012 ook een andere Windows 8 tablet in de vorm van de HP Envy x2. Dit model beschikt over een groter display met ook een hogere resolutie. Daarbij wordt er standaard een keyboard dock geleverd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.