HP onthult ElitePad 900 Windows 8 tablet met ‘smart jackets’

01 oktober 2012 2 Minuten 0 Reacties
HP-ElitePad-900

Na vele geruchten en opgedoken afbeeldingen in commercials heeft HP vandaag dan eindelijk haar nieuwste Windows 8 tablet voor zakelijke gebruikers onthuld. De tablet heeft de naam HP ElitePad 900 meegekregen en moet in januari op de markt verschijnen. HP focust zich met het apparaat op de zakelijke markt en brengt speciale 'smart jackets' om de tablet uit te breiden.

HP ElitePad 900

De ElitePad 900 is een 10 inch tablet met een capacitief touchscreen en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Deze resolutie is nogal opvallend aangezien Microsoft aangegeven heeft dat 1.366 bij 768 pixels de minimale resolutie is om van alle features binnen Windows 8 gebruik te maken. De reden dat HP voor een lagere resolutie kiest heeft waarschijnlijk te maken met de betere compatibiliteit met Windows 7 en Windows XP programma’s die voor zakelijke gebruikers van groot belang zijn. Wel kun je de tablet aansluiten op een 1080p display waardoor alle features binnen Windows 8 te gebruiken zijn.

Verder beschikt de tablet over een 1.8GHz Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen, Corning Gorilla Glass bescherming, ondersteuning voor een digitale stylus en maximaal 64GB aan opslaggeheugen. Qua aansluitingen is de tablet minimaal uitgerust. Je krijgt alleen een microSD card reader en een USB adapter. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1080p webcam voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s. Daarnaast beschikt de tablet over stereo speakers, Wifi, Bluetooth 4.0, NFC ondersteuning, optioneel 3G en een batterijduur van zo’n 10 uur.

De tablet is uitgerust met een aluminium behuizing en moet volgens HP tegen een stootje kunnen. De fabrikant geeft zelfs aan dat de tablet bestand is tegen slijtage, vallen, stof, hoge en lage temperaturen en trillingen. De tablet weegt zo’n 620 gram en is 9.2 millimeter dun.

Smart jackets

HP heeft diverse zogenaamde ‘smart jackets’ voor de ElitePad 900 ontwikkeld. Dit zijn cases die de tablet bescherming bieden maar die daarnaast mogelijkheden bieden voor extra functies in de vorm van extra poorten, een langere batterijduur of een extern keyboard. Zo is er bijvoorbeeld een smart jacket die is uitgerust met twee volwaardige USB poorten, een volwaardige HDMI poort en een volwaardig SDHC card slot. Deze smart jacket beschikt ook over een compartiment waar een externe batterij in geplaatst kan worden.

Reacties (0)